KARİYER FUARINDA PORTAKAL SOYACAKLAR

KARİYER FUARINDA PORTAKAL SOYACAKLAR

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’na PAÜ ev sahipliği yapacak. ‘Yetenek Her Yerde’ sloganı ile düzenlenen etkinlikte katılımcılar arasında portakal soyma yarışması yapılacak.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Düzenleme Kurulu Üyeleri ile birlikte üniversitede düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından üniversitede yetişen gençlerin kariyer sahibi olabilmeleri, staj imkânlarına kavuşabilmeleri ve iş olanakları oluşturabilmeleri için 4 yıldır Kariyer Fuarları yapıldığını hatırlattı.

Ülke genelinde 11 bölgede gerçekleştirilen kariyer fuarlarından birinin de Ege Bölgesi Kariyer Fuarı olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, "İlk üçü İzmir'de yapılmıştı. Biz de tüm Denizli platformu olarak, üniversitemiz olarak bunu Denizli'de yapılabileceğini gösterdik. Ancak 2023 yılında 23-24 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan bu fuar, malumunuz üzerine asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bu yıla ertelendi. İnşallah önümüzdeki hafta 21-22 Şubat Çarşamba ve Perşembe günleri bunu gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

KARİYER FUARINDA PORTAKAL SOYACAKLAR

480 STANT KURULACAK

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek fuara 220 özel firma, 64 kamu ve 20 STK ile toplam 480 stant kurulacağını, yer kalmadığını ifade eden Rektör Prof. Kutluhan, "Bu sayı ile mevcut yapılan kariyer fuarlarında en üst sayıya biz ulaşmış durumdayız. Yine sektör bazında katılımcılara bakarsak, sanayi alanında, tekstil sektöründe, turizm, sağlık, gıda tarım hayvancılık, inşaat, finans, eğitim, yazılım, bilişim, teknoloji, danışmanlık, lojistik, çevre ve iklim sektörlerimiz üzerinde katılım var. Etkinrliklerimiz iski yine tüm kariyer fuarlarından daha fazla olmak üzere yoğun bir etkinliğimiz var. 124 etkinliğimiz var. Bunlar içerisinde kamu etkinlikleri 66, özel firma etkinliği 39, özel davetliler 19" ifadelerini kullandı.

PEK ÇOK İSİM KATKI VERECEK

İçeriğiyle ve katılımla en zengin kariyer fuarını gerçekleştireceklerini ifade eden Kutluhan, davetlilere ilişkin de bilgi verdi. Fuara katılıp katkı verecek isimleri içerisinde önceki dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TEİ Genel Müdürü Porf. Dr. Mahmut Akşit, Devlet Tiyatroları Tamer Karadağlı, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, yapay zeka ile metavers kosunda Taşkın Koçak, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik konusunda Ahmet Öksüz gibi pek çok ismin öğrencilerle buluşup onların kariyerleri ile ilgili onlara katkı sağlayacaklarını söyledi.

KARİYER FUARINDA PORTAKAL SOYACAKLAR

PORTAKAL YARIŞMASI SEMBOL OLDU

Rektör Kutluhan, fuarda 34 yarışmanın olduğuna işaret ederek, "Yarışma yönünden de yine en zengin kariyer fuarı. Yarışma örneklerinden de birkaç söz etmek isterim. Yarışmada en popüler yarışma Portakal Yarışması. Yarışmanın şekli de bu olacak. Bir portakal, bir bıçak ve tabakla sunulacak yarışmacılara. En güzel portakalı soyan yarışmacımıza da bir hediyemiz olacak. Arapça ilmi eser okuma yarışması, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması, engelli farkındalığı parkur yarışmaları, çay demleme yarışması, endüstriyel 3D tasarım yarışması, 20 soruda tıp yarışması, bilgisayar destekli tasarım modelleme yarışması, bu yarışmalardan örnekler oldu. Yarışmalarımızın ödül törenini de son gün son saat yapacağız" diye konuştu.

Ege Kariyer Fuarı 24'e 36 bin kayıt olduğunu, bunun çok ciddi bir rakam olduğunu vurgulayan Kutluhan, "Yetenek Kapısına kayıt ise 44 bin olmuştur. Dolayısıyla böyle bir teveccüh de bizi mutlu etmektedir" dedi.

Niçin portakal soyma yarışması olduğu sorulan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, "Portakal yarışması sembolik, aynı zamanda kariyer fuarımıza biraz eğlence katma, çay demleme de aynı şekilde. Hem çam demleme olsun hem çay ikramı olsun bu ikisi özellikle biraz eğlence katma ama portakal yarışmasının amacı, 'bir işi küçük de olsa başarıyla yapan büyük işleri yapar' tecrübesinin aktarılmasıdır. Diğer meyvelerde bunun yapılamadığını şahsi olarak, bu portakal yarışması şahsıma ait bir yarışma, projesi bana ait, olmadığını çok tecrübe ettiğimiz için bu formata en güzel portakal yarışması uyuyor. Elmada dokuyu ayıramıyorsun" diye cevap verdi.

KARİYER FUARINDA PORTAKAL SOYACAKLAR

15 ÜNİVERSİTE KATILIYOR

Ege Bölgesi'ndeki 14 paydaş üniversite ile birlikte gerçekleştirecek Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF) 2024, 21-22 Şubat tarihlerinde Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde on binlerce öğrenci ve mezunu, iş dünyası ile buluşturacak. İki gün sürecek olan fuar, Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 15 üniversitenin on binlerce öğrencisini iş dünyası ile bir araya getirecek.

Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nın paydaş üniversiteleri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Bakırçay Üniveritesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Kavram Meslek Yüsekokulu, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi.Yeni Olay

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum