Katil zanlısı yakalandı

Katil zanlısı yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesinde cinayete kurban giden Denizlili işadamı Nasan Yiğit’in katil zanlısı yakalandı.

A+A-

Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki bir pansiyonda oturan dört kişiden üçüne kurşun yağdıran, birinin ölümüne, ikisinin ise yaralanmasına yol açan tabancalı ve kar maskeli saldırgan 35 yaşındaki E.B. jandarma tarafından kurulan 20 kişilik özel ekibin çalışmasıyla yakalandı. Cinayeti itiraf ettiği ve götürüldüğü pansiyonda olay gününü anlattığı belirtilen E.B., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

Olay, geçen 30 Temmuz Perşembe günü, saat 01.00 sıralarında, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Yaka Mahallesi Palamutbükü Mevkii bulunan bir pansiyonda meydana geldi. İşletmeciliğini Mustafa Gökcan'ın yaptığı Saklı Bahçe Pansiyonu'na gelen kar maskeli ve tabancalı saldırgan; bahçede oturan dört kişiden önce işyeri sahibinin damadı 41 yaşındaki Ömer Yiğit'in kardeşi olan 38 yaşındaki Hasan Yiğit'e, ardından Ömer Yiğit'e sonra da işletmecinin oğlu 40 yaşındaki Gürkan Gökcan'a ateş etti. İşletme sahibi Mustafa Gökcan'a ateş etmeyen saldırgan, olay yerinden otomobille kaçtı. Göğsünden vurulan bir yıllık evli restoran işletmecisi Hasan Yiğit, olay yerine öldü. Karnından yaralanan Ömer Yiğit ile bacağından yaralanan Gürkan Gökcan Datça Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

 

Olayın ardından çalışma yapan jandarma; Yiğit ile aralarında husumet bulunduğu belirlenen R.B. (19) ile amcaları S.B. (42) ve V.B.'yi (39) 1 Ağustos'ta gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, aynı gün sevk edildiği adliyede denetimli serbestlik kapsamında adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı sürdüren jandarma, dün (salı) Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde yaşayan E.B.'yi gözaltına aldı. Sorgusunda cinayeti kabul eden E.B.'nin önceden gözaltına alınan üç kişiyle de akraba olduğu öğrenildi. Cinayet yerinde yapılan tatbikatta olayı en ince ayrıntısına kadar anlattığı kaydedilen E.B.'nin ifadesinde, "2012 yılında Yiğit ailesine ait bir diskoda eğlenirken, tartışma çıkmıştı. O gün küfür edip beni dövdüler. Bu olay nedeniyle kendilerine kin güttüm. İntikam için bu olayı gerçekleştirdim. Pişman değilim" dediği öğrenildi.

 

TABANCA AĞAÇ KÜTÜĞÜNDE BULUNDU

E.B.'nin cinayetten iki gün önce motosikletle Datça'ya gelerek keşif yaptığı, olay yerinden motosikletle kaçtığını, suçta kullandığı Baretta marka tabancayı pansiyona bir kilometre mesafedeki bir ağaç kütüğünün altına sakladığını ve olay sonrası iki gün daha kentte kalıp Datça'dan ayrıldığını söylediği kaydedildi. Tabancanın zanlının gösterdiği yerde ele geçirildiği belirtildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından E.B. adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.