Kaymakamlığın Aldığı Karar Köylüyü İsyan Ettirdi

Kaymakamlığın Aldığı Karar Köylüyü İsyan Ettirdi

Sarayköy Açık cezaevi mahkumları için rehabilitasyon merkezi yapılması planlanan okul köylüyü isyan ettirdi.

A+A-

Denizli'nin Sarayköy ilçesi Gerali mahallesinde Öğrencisi az diye kapanan Gerali İlkokulunda yapılan keşifte buraya tekstil atölyesi yapılacak denmesine rağmen kaymakamlığın aldığı bir karar ile Sarayköy açık cezaevi de yatan mahkumlar için rehabilitasyon merkezine çevrileceğini duyan köylüler adeta isyan ettiler

Okul bahçesinde toplanan mahalleliler topladıkları imzalar ile eylem başlattılar. Köylüler, "yetkililer bu sorunumuzu çözmez ve kulak vermezlerse okulun bahçesine çadır kurup oturma eylemi yapacağız."dediler.

Mahallenin tam ortasında bulunan okula cezaevi mahkumlarının gelmesini istemeyen köylüler görüp duydukları olaylardan ötürü çocukları ve kendileri için korku duyduklarını, okullarının yeniden açılmasını ve bu projenin iptal edilmesini istediklerini belirttiler.

Konu ile alakalı konuşan kadınlar bu tip bir uygulamayı kesinlikle istemediklerini, okulun önünden bir vesile ile geçmek zorunda kalacaklarını ve buranın güvensiz bir hale geleceğini vurgulayarak bu projenin yapılmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirttiler.

 

1-003.PNG2-004.PNG3-001.PNG4.PNG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.