Kaza Sonrası 4 Gün Direnebilmişti

Kaza Sonrası 4 Gün Direnebilmişti

Geçirmiş olduğu trafik kazası sonucunda aort damarı yırtılan ve beyin kanaması geçiren Mustafa Emre Taş 4 gün süren yaşam mücadelesini yitirdi.

A+A-

Taş’ın organları ailesi tarafından bağışlandı ve organ bekleyen  hastalara umut oldu.

16 Aralık’ta Manisa Sarıgöl’de trafik kazası geçirmiş olan ve Sarıgöl Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılmasının ardından Denizli Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Mustafa Emre Taş, aort damarı yırtılması sonucunda Kalp Damar Cerrahi Kliniği’nde hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında yoğun bakıma kaldırılan ve 4 gün yaşam mücadelesi veren Taş’ın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi ile gerçekleştirilen görüşmelerin sonunda 15 yaşında yaşamını yitiren Mustafa Emre Taş’ın organları bağışlandı.

 

Organ bağışının ardından Bursa’dan gelen ekipler karaciğeri ve böbrekleri alırlarken, Pamukkale Üniversitesi’nden gelen ekipler de korneaları aldılar. Alınan organlardan böbrekler İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, karaciğer Bursa Acıbadem Hastanesi’ne, kornealar da Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi.

Beyin Ölümünden Sonra Yapılıyor

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Taş ailesine baş sağlığı dileyip; “Taş ailesi 15 yaşındaki çocuklarını trafik kazası soncu kaybetti. Acılarını bağrına basarak beyin ölümü gerçekleşen çocuklarının organlarını bağışladılar. Organ bekleyen aileler adına kendilerine minnettar olduğumuzu söylüyoruz. Unutmayalım organ nakli ancak beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılmakta. Bu yüzden bir kez daha herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz” açıklamasını yaptılar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.