Kazanılmış ilk ve en önemli zaferdir

Kazanılmış ilk ve en önemli zaferdir

Kazanılmış ilk ve en önemli zaferdir

A+A-

Çanakkale Zaferi, tarihi şan ve şereflerle dolu ulusumuzun, vatan topraklarını korumak için, bağımsızlık ve egemenlik uğruna, canını vermekten çekinmedenkahramanlık destanı yazdığı ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün yeni Türk devletinin temellerinin attığı kazanılmış ilk ve en önemli zaferdir.

 

İnancın, azmin ve kararlılığın simgesi olan Çanakkale Zaferi; kadını, erkeği, yaşlısı ile eşi benzeri görülmemiş bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhu ortaya koyup, var olma mücadelemizin bir sonucudur. Ulusumuz, 18 Mart 1915 tarihinde “Çanakkale Geçilmez” diyerek şehitlerimizin kanlarıyla vatan topraklarına bir duvar örmüştür. Umudun bittiği, gücün tükendiği bir anda millet büyük kayıplar vermesine karşın Çanakkale Boğazı'nda düşmanı Anadolu topraklarından söküp atarak büyük bir mağlubiyete uğratmıştır.

 

Bizler , ülke ve devlet olabilmek için canlarını feda eden kahramanlarımızın bizlere emanet ettiği vatanımızı sahip çıkmalı, sonsuza dek yaşatmalıyız.Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında ulusal değerlerimizi ve Cumhuriyetimizikorumalı, tarihimizin bu büyük destanını gelecek nesillere aktararak aydınlık yarınlara  taşımalıyız.

 

Çanakkale Zaferimizin 103. yılında  başta bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türk ordusunun kahraman askerlerini, vatanımız uğruna yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizi minnetle, rahmetle  sevgi ve saygıyla anıyoruz.

 

Avukat Müjdat İLHAN

Denizli Barosu Başkanı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.