Keçeci: Suriyeliler Kayıt Altına Alınsın!

Keçeci: Suriyeliler Kayıt Altına Alınsın!

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, kentte 1700 kayıtlı Suriye vatandaşı olduğunu, asıl rakamın 5 bini bulduğunu, kayıt dışı istihdamın önüne geçebilmek amacıyla bir an önce bu kişilerin kayıt altına alınması gerektiğini söyledi.

A+A-

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, kentin ekonomisiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Üretim kapasitesini arttıran kentin istihdam sorununa bir türlü çözüm bulamadığını belirten Keçeci, Ekim ayında yürürlüğe giren 'Geçici Koruma Yönetmeliği'yle Suriyeliler'e çalışma hakkı verilmesinin çare olabileceğini söyledi. 

Kayıtlı olmayan Suriyelerin kentte kayıt dışı istihdamı arttırabileceğini belirten Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, şöyle devam etti:

"Bugün gelinen noktada Denizli'de dahil olmak üzere Ege Bölgesi'nde Suriyeli vatandaşların sayısının gün geçtikçe arttığı görülüyor. Bu bazı kesimlerde ucuz istihdam olarak algılanırken, bazı kesimlerde huzursuzluk yaratmaya başladı. Suriyelilerin kayıt altına alınarak kentteki işçi sıkıntısının bir nebze rahatlayacağını düşünüyoruz. Kayıt dışı istihdama karşıyız. Denizli'de kayıt altına alınmış 1799 Suriyeli mülteci var. Oysa gerçek rakamın beş bin civarında olduğu belirtiliyor. Kayıt dışı istihdamın artmasına neden olabilecek bu durum için acil bir eylem planı yapılması yapılıp uygulanması gerekiyor. Aksi takdirde dürüst işverenler cezalandırılacak ve hak kaybına uğrayacak. Ayrıca, Suriyeliler 'in kayıt altına alınması demek, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlerden faydalanacakları anlamına geliyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.