Keçeci’den, 9 Mayıs Avrupa Günü Mesajı

Keçeci’den, 9 Mayıs Avrupa Günü Mesajı

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, 9 Mayıs Avrupa günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı ve AB-Türkiye ilişkilerinin bugününü değerlendirdi.

A+A-

“9 Mayıs 1950'de Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schuman'ın yayınladığı “Schuman Bildirisi” ile Avrupa’nın geleceği tamamen değişti. Stratejik öneme sahip kömür ve çelik sektörlerini ortak bir idare altında birleştirmeyi teklif eden bu bildiri ile bugünkü Avrupa Birliği’nin temelleri atılmış oldu. Bu önemli günü, her yıl olduğu gibi Odamız AB Bilgi Merkezi gerçekleştirdiği etkinlikler ile kutlamakta ve Avrupa’nın bizim için önemini vurgulamaktadır.

Türkiye için 1959 yılında başlayan AB hedefi, hala devam etmekte ve hem AB hem ülkemiz için önemini korumaktadır. Avrupa Birliği ile gerek ticaret hacmimiz gerek yapılan yatırımlara bakıldığında Avrupa bütünleşmesi Türkiye için önemli olduğu kadar,  Türkiye gibi stratejik bir bölgede ve hem ekonomik hem kültürel olarak hızla gelişen bir ülke de AB için son derece kıymetlidir.

Bu vesile ile Türkiye-AB ilişkilerinin karşılıklı fayda sağlama yönünde ilerlemesini diliyor ve tüm Avrupalıların ve vatandaşlarımızın Avrupa Günü’nü kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.