Keçeci'nin Arabuluculuk Görevi Uluslararası Arena'da

Keçeci'nin Arabuluculuk Görevi Uluslararası Arena'da

Yaklaşık 2,5 yıldır Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulmuş olan Arabuluculuk Kurulu’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni temsil eden hukukçu sanayi odası başkanı Müjdat Keçeci, bu defa arabuluculuk görevini uluslararası arenaya taşımaya hazırlanıyor.

A+A-

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci, geçen hafta gerçekleştirilen ilk genel kurulunda İstanbul Tahkim Merkezi’nin yönetim kuruluna seçildi.

 

İstanbul Tahkim Merkezi Yönetiminde Bir Denizlili

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde son 8 yıldır birçok önemli göreve getirilen Müjdat Keçeci, hukukçu kimliği nedeniyle bu defa da İstanbul Tahkim Merkezi’nin yönetim kuruluna TOBB’u temsilen seçilen hukukçu oldu. Hukukçu kimliğinin yanısıra yıllarca genel müdürlük yaptığı şirket ve sanayi odası başkanlığı sayesinde uluslararası ticari hayatı da yakından tanıyan Keçeci, yeni göreviyle ilgili yaptığı açıklamada “KOBİ A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığına seçildiğimde de görev bilinciyle birlikte girişimcilerimize yardımcı olmak fikri beni çok heyecanlandırıyordu. Bu defa duyduğum heyecan ise daha farklı. Benim asıl mesleğim, beni ben yapan özelliğim hukukçuluğum. Şimdi yıllardır edindiğim tecrübeyi asıl mesleğimle harmanlayarak kullanabileceğim ve faydalı olabileceğim bir göreve getirildim. Bu nedenle her zamankinden daha farklı bir heyecanla yeni görevime başlıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Zürih, Paris ve Londra’dan Sonra İstanbul Tahkim Merkezi

 

Sadece Türk şirketlerinin değil yabancı şirketlerin de aralarındaki ticari uyuşmazlıkları çözmek için adli yargıya bir alternatif olarak kurulan İstanbul Tahkim Merkezi, özellikle İstanbul’da yürütülen finans merkezi projesinin önemli bir ayağını oluşturuyor. Dünyada kullanımı gitgide artan bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olan tahkim, adli yargıya göre daha hızlı çözüm üretmesi nedeniyle özellikle uluslararası iş yapan şirketler tarafından tercih ediliyor. Dünyada Zürih, Paris ve Londra gibi şehirlerde yer alan tahkim merkezleri arasına giren İstanbul Tahkim Merkezi’nin yönetimi uzman hukukçulardan oluşuyor.

 

İstanbul Tahkim Merkezi Genel Kurulu; TOBB, Adalet Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Barolar Birliği, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Yükseköğretim Kurumu, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Borsa İstanbul A.Ş., TESK, TİSK ve Türk-İş olmak üzere 14 kurum ve kuruluştan gelen 25 temsilciden oluşmakta.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.