Kent Konseyi Çocuk İstismarını Konuştu

Kent Konseyi Çocuk İstismarını Konuştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi son zamanlarda meydana gelen çocuk istismarı ile alakalı kadınlara yönelik bir seminer yaptı.

A+A-

Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan seminere başta Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, pek çok önemli katılımcı  ve Psikolog Şebnem Dal Üzülmez ile birçok kadın katılımda bulundu. Çocuk istismarları karşısında bilhassa annelere büyük görevler düştüğünü belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, meydana gelen çocuk istismarları ile alakalı sorumlulukların bilimesini ve bu tip olayların yaşanmaması için önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

 

“Bir çocuğu korumak sadece anne ve babanın görevi değildir”

 

Psikolog Şebnem Dal Üzülmez, çocuk istismarının yalnızca cinsel istismar ile sınırlandırılamayacağını, çocuklara yönelik yapılmış olan tüm şiddetlerin istismar olduğunu, çocuk için yapılması gerekenlerin yapılmaması, korumaması, gözetilmemesi, eğitim ve sağlık imkanlarına ulaşmasına yardım edilmemesinin de bir ihmal olduğunu söyledi.

 

Yetişkinlerin tüm çocukları korumaları ve kollamaları gerektiğini belirten Üzülmez,  herkesin çocuk ihmali ile alakalı suçlu olduğunu,  herkesin koruyamadığı pek çok çocuğun ölüm haberlerini duyduğunu, bir çocuğu korumanın yalnızca anne ve babanın görevi olmadığını tüm yetişkinlerin görevi olduğunu söyledi.

 

“Mutlu çocuklar, mutlu ailelerde yetişir”

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, eğitim hayatının  ömür  boyu sürmesi gerektiğini belirterek, çocukları geleceğe hazırlamak amacı ile her yaştan ömür boyu eğitim olması gerektiğine dikkatleri çekti. Değirmenci, bir insan, bir çocuk yetiştirildiğini ve tek derdin hayata hazırlamak olduğunu, onları çok sevdiklerin, ama çocuklarımızı cam fanusun içerisinde büyütemeyeceğimizin de bilinmesi gerektiğini, çocuklarımıza zaman ayırmamız gerektiğini, çocukların daha güvenli bir geleceği için dertlenilmesi gerektiğini, çocuklarımız için hep beraber akılcı çözümler bulunabileceğini söyledi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.