Keskin Yine Bakan Zeybekci'ye Yüklendi!

Keskin Yine Bakan Zeybekci'ye Yüklendi!

Denizli'de basın açıklaması yapan CHP'li Adnan Keskin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi tekrar sert sözlerle eleştirdi.

A+A-

Toplumu, bireyleri, medyayı ve Anayasal kurumları tasallutu altına alan AKP iktidarı döneminde ‘’Lale devri’’ ne benzeyen israf, haram ve yolsuzluklar yaşanmaktadır.

 

Avanta ekonomisinde; doğruluk ve dürüstlük rafa kaldırılırken, kurumlar ve kurallar bu anlayışa göre şekil değiştirir. Talan ve vurgunun herkese açık olduğu mesajını vermek için topluluklara da pay verilir algısı yaratılır. Tepede paylaşılan imkanlardan tabandakiler de faydalanacakmış gibi aldatmaya yönelik yöntemlere başvurulur.

 

Bu anlayışın bir yansıması da Denizli’de yaşanmıştır. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Denizli’de görev yapan 617 muhtara seçimler öncesi hediye paketleri dağıtmıştır. Özel bir kurye ile imza karşılığı teslim edilen paketler ile birlikte Bakan Zeybekçi’nin AKP’ye oy isteyen mektupları da muhtarlara elden verilmiştir. Bir bakanın partisine oy kazandırmak ve göz boyamak için ‘’ seçim rüşveti ‘’ gibi algılanan hediye paketleri dağıtması siyasi etiğe uygun düşmemiştir. Daha önce şantaj ve baskı yöntemleri devreye sokularak muhtarları toplantılarına katılmaya zorlayan anlayış, hukuken yetkisi olmadığı halde AKP’nin propagandasına dönüşen bu etkinliklere katılmayanlar hakkında kaymakamlar aracılığıyla soruşturma tehdidini savurduğunu ne çabuk unutmuştur. Şimdi, hediye ettiği çoraplar ile muhtarları kandıracağını mı zannetmektedir ?

 

Denizli’nin Göveçlik mahallesinde şirketine milyonlarca liralık rant sağlayacak usulsüz imar uygulamasında suçüstü yakalanan Ekonomi Bakanı’nın kısa bir süre önce 2 otomotiv markasını daha Turkuaz adıyla şirketler zincirine katmıştır.

 

Bu değirmenin suyu nereden gelmektedir. Bakan Zeybekçi yoksa herkesten gizlediği bir gömü mü bulmuştur. Siyasete girdikten sonra kısa sürede zenginleşen Zeybekçi’nin bu başarısının sırrı nedir ?

 

Şimdi Zeybekçi’yi iki ahlaki yükümlülüğü yerine getirmeye çağırıyorum.

 

1- Bu iki otomotiv bayiliğini neyin karşılığında aldınız ve bunun bedeli kaç liradır ?

 

2- Siyasete girdiği 2004 yılında mal varlığı neydi.Belediye Başkanlığı,Milletvekilliği ve Bakanlığı dönemi de dahil 2015 yılında ne oldu. Çıksın malvarlığını kamoyuna açıklayarak topluma hesap versin. Cesareti varsa ve yüreği yetiyorsa bunu seçimden önce hemen yapsın.

 

Belediye başkanlığı döneminden bu yana Denizli’yi AKP’nin çiftliği haline getiren, kendisi de deyim yerindeyse bu çiftliğin kahyası gibi hereket eden Nihat Zeybekçi, şaibe kokan uygulamalarıyla vicdanlarda mahkum olmuştur.

 

Sayın Ekonomi Bakanı dağıtım işleriyle meşgul olurken, partisinin bir başka milletvekili adayı da SGK’ yı dolandırmaktan yargılanmaktadır. Sahte belgelerle kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan iktidar partisinin Milletvekili adayı, AKP’yi Denizli’de temsil etmekte, ancak olay ortaya çıktıktan sonra kendisini toplumdan gizlemek için seçim çalışmalarına bir katılamamaktadır.

 

Denizli siyaseti, partisi ne olursa olsun usulsüzlük, şaibe ve dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelen milletvekili ve adaylarını hiç hak etmemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.