Keskinoğlu Tavukçuluk İçin Tehlikeli Süreç

Keskinoğlu Tavukçuluk İçin Tehlikeli Süreç

Manisa’ya bağlı Akhisar ilçesindeki işletme, devletin resmi kurumu EPAİŞ’tan sonra İzmir ve Manisa’nın elektrik tedarik şirketi olan Gediz Elektrik’e karşı da yasal yükümlülüklerini yapamadı.

A+A-

2018'den beri konkordato sürecinde olan Keskinoğlu Tavukçuluğun, Türkiye enerji piyasasının resmi işletme kuruluşu EPİAŞ’tan sonra görevli elektrik tedarik şirketine karşı da yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği ifade edildi.

Firmanın bu sebeple Akhisar'daki üretim tesislerinin enerjisiz kalma tehlikesi gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre, EPİAŞ’tan enerji ticaretine ilişkin lisans alarak enerji oyuncusu olan ve elektrik alış satış yetkisine sahip bulunan Keskinoğlu Tavukçuluk, bu lisans kapsamında hem kendine ait enerji ihtiyacını karşılayabiliyor, hem de başka sayaçlara da satış yapabiliyordu. Ancak, geçen ay enerji ticareti yapabilmesi için gereken teminat bedelini EPİAŞ’a ödeyemediği için enerji tedarik ettiği sayaçlar kurum tarafından 1 mart itibariyle sistemden silindi. Bu gelişmeden sonra EPİAŞ, Keskinoğlu Tavukçuluğun enerji ihtiyacının Manisa’nın görevli tedarik şirketi Gediz Elektrik’ten karşılanmasını istedi.

Uzlaşma Sağlanamadı

Ancak Keskinoğlu Tavukçuluk, enerji arzına ilişkin sözleşme imzalamadığı gibi, yasal bir zorunluluk olan güvence bedelini de yatırmadı. Görevli elektrik tedarik şirketi, güvence bedeli için vade imkanı sağlamasına ve teminat mektubuyla yasal zorunluluğun karşılanabileceğini bildirmesine rağmen Keskinoğlu Tavukçuluk ile uzlaşma sağlayamadı.

Gediz Elektrik, firma nezdinde girişimlerinden sonuç alamayınca yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen Keskinoğlu Tavukçuluğa enerji verilemeyeceğini resmi olarak bildirdi. Ayrıca tesislerdeki tavukların zarar görmemesi için başka bir yere nakledilmesi veya jeneratör aracılığıyla enerji temini için hazırlık yapılması gibi tüm önlemlerin alınması uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.