Kimse Sahipsiz Kalmayacak

Kimse Sahipsiz Kalmayacak

“Denizli'de kimse sahipsiz kalmayacak” sloganı ile hizmete giren Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, bugüne dek 8.200 ihtiyaç sahibi vatandaşın yardımına koştu.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın "Kimse sahipsiz kalmayacak" sloganı ile başlatmış olduğu Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, günlük yaşamsal etkinliklerini tek başına devam ettiremeyen, evde bakım hizmeti ihtiyacı olan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların kişisel bakımlarıyla yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını gidermeyi sürdürüyor. Bakım hizmetlerinin yanında evde sağlık hizmeti de sunan Merkez, yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlığından dolayı yürüyemeyen vatandaşların; tanısı konulmuş sağlık problemlerinin ev ortamında planlanmış olan tedavisinin takibi ve uygulamasını yapmakta.

 

0 (258) 377 20 12 numaralı telefonla başvuru gerçekleştirilen merkezde ayrıca hasta vatandaşların acil durumları dışındaki sağlık problemleri için Denizli Büyükşehir Belediyesinin sağlık birimince koruyucu ve iyileştirici tedavi hizmetleri de ücretsiz olarak verilmekte.

 

Tam donanımlı ambulanslar ile ücretsiz nakil hizmeti

 

Yatağa bağımlı olan, engelli hastalar, kronik rahatsızlık sebebi ile yürüyemeyen sedyeyle taşınması lazım olan hastaların evden sağlık kuruluşlarına, sağlık kuruluşlarından da evine veya sağlık kuruluşlarından diğer bir sağlık kuruluşlarına nakledilmesinin de randevu sistemine göre tam donanımlı hasta nakil ambulansıyla yapılan merkez bugüne dek binlerce vatandaşı sevindirdi. 4 bin 200 kişiye evde bakım, 3 bin kişiye evde sağlık ve bin kişiyeyse hasta nakil hizmeti verip bugüne dek ihtiyaç sahibi 8 bin 200 kişinin yardımına koşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, tüm bunlarla birlikte 444 85 20 numaralı çağrı hattından Denizli halkına koruyucu, bilgilendirici ve yönlendirici "Tıbbi Danışma Hizmeti"ni de ücretsiz bir şekilde vermekte.

 

"Nerede muhtaç insanımız varsa bizlere ulaştırın"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin yalnızca şehir merkezinde değil 19 ilçe ve 622 mahallede hizmet sunduğunu belirtti. Merkezin 3 doktor, 39 sağlık personeli, 10 ambulans, 78 araç ve 224 personel ile Denizli halkına hizmet verdiğini de söyleyen Başkan Osman Zolan, bir şehir için köprülü kavşakların, yolların, parkların, alt yapının, üst yapının tabi ki önemli  olduğunu ama bu hizmetlerin yanında insanlara da dokunmaları, gönüller yapmaları, derdi olanın dertlerini paylaşmaları gerektiğini dile getirdi. "Nerede muhtaç insan varsa kendilerine bildirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Osman Zolan, çalışma isteği ve arzularının, vatandaşların duaları ile katlanarak arttığını, mutlu ve huzurlu bir Denizli için var güçleri ile çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.