Kira Beyannamesi Dönemini Kaçırmayın!

Kira Beyannamesi Dönemini Kaçırmayın!

2014 yılında elde edilen konut kira gelirlerine 3 bin 300 TL konut kira geliri istisnası uygulanacak.

A+A-

Vergi için önemli bir ay olan Mart ayında kira beyannamesi de verilmesi gerekiyor. Geçen yıl kira geliri elde edenler bu gelirlerini 25 Mart tarihine kadar beyan etmek zorunda.2014 yılında elde edilen konut kira gelirlerine 3 bin 300 TL konut kira geliri istisnası uygulanacak.

 

Buna göre 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında tahsil ettiği konut kira geliri 3 bin 300 TL’yi aşanlar, elde ettikleri konut kira gelirlerini 25 Mart akşamına kadar verecekleri yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edecekler.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına göre; 2014 yılı boyunca konut ve iş yerlerinden aldığı kira geliri için istisna tutarı 3 bin 300 lirayı  aşanlar ile iş yeri kira geliri için stopaja tabi kira gelirinin beyan sınırı olan brüt 27 bin lirayı, stopaj yapılmayanlarda ise beyan sınırı olan bin 400 lirayı aşanların, yıllık gelir vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor.

 

İstisna nasıl uygulanıyor?

 

Konut kira geliri istisnası kişiye bağlı olup, bir kişinin birden fazla konuttan kira geliri elde etmesi halinde de sadece 3 bin 300 TL’lik istisna uygulanacak.

 

Buna karşılık birden fazla kişiye ait olan bir konuttan elde edilen kira geliri için istisna tutarı her kişi için ayrı ayrı uygulanacak. Örneğin, karı-koca ortak sahip oldukları konuttan elde ettikleri kira geliri için 3 bin 300 TL’lik istisnadan ayrı ayrı yararlanacaklar.

 

İnternetten beyan verebileceksiniz

 

Kira gelirleri için yıllık beyanname vermesi gereken mükellefler, vergi dairesine gitmeden, GİB'in internet sitesini kullanarak Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile yıllık beyannamelerini verebilecek.

 

İnternet kullanmayan mükellefler, vergi dairelerinden temin edebilecekleri beyannameleri elden ya da iadeli taahhütlü posta yoluyla vergi dairesine verebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.