Kış Ayında Fındık Bahçesinde Dağ Çileği

Kış Ayında Fındık Bahçesinde Dağ Çileği

Ordu’nun Gölköy ilçesinin Ahmetli Mahallesi’nde yaşayan Bünyamin Çalışkan, iki gün önce Ordu’ya bağlı İlçe yüksek kesimleri, kar yağışıyla fındık bahçeleri  beyaza büründü.

A+A-

Dün sabahleyin koyunlarımı fındık Bahçesine otlatmak için götürdüğünde gözüme  fındık bahçesinde dağ çilekleri takıldı.

Fındık bahçesinde  çilekleri

Özenle topladıklarını ifade eden Bünyamin Çalışkan, şunları kaydetti: “Genellikle dağ çilekleri kırsal kesimlerde oluyor. Toplamak için vatandaşlar daha dağlık bölüme yakın fındık bahçelerinde yetişen dağ çileğini bulabiliyor. Bizler de her yıl bu fındık bahçesine  gelerek  fındık hasat öncesi ve aralık ayında böyle topluyoruz.

Karadenizde halk arasında ‘yaban çileği’ olarak bilinen, doğal ortamda yetişen, küçük oldukları ve sıklıkla yetişmediği için dağ çilekleri, fındık bahçelerinde ve ormanlık alanda yetişiyor. Çalışkan köyümüzde Toplaması gerçekten çok meşakkatli çünkü dikey arazilerde olduğu için gitmesi ve bulması da zor. Çilekleri toplarken koyunlarımızda bahçede sabit durmuyor çilekleri dikey arazilerde zor şartlar altında düşme tehlikeleri geçirerek toplanıyor.  Biz de topladığımız bu çileğin reçelini, yapıyoruz ve kullanıyoruz. Kışında sabah kahvaltısında Çok da güzel oluyor. " dedi.

Ali Yazan/Ordu/Akis haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.