Kış Ortasında Fındık Dalları Çiçek Açtı

Kış Ortasında Fındık Dalları Çiçek Açtı

Samsun'un Terme ilçesinin bazı mahallelerinde fındık dallarının çiçek  açmaya başlaması görenleri şoke etti. 

A+A-

Samsun'un Terme  ilçesinde  geçirdiği soğuk ve karlı günlerin ardından gelen sıcak hava dalgası fındığı daha şimdiden etkilemeye başladı. Terme  de bazı mahallelerinde fındık dalları çiçek  açmaya başladı. 

Şaşıracağınız fotoğraf Terme'de çekildi."Fotoğraflar mart sonu nisan başını andırsa da bu görüntüler aslında 05 Ocak 2022 de çekildi. Samsu'nun geçirdiği soğuk ve karlı günlerin ardından gelen sıcak hava dalgası fındığı daha şimdiden etkilemeye başladı. 

Samsun'un Terme ilçesi Kesik kaya mahallesinde  geçirdiği soğuk ve karlı günlerin ardından gelen sıcak hava dalgası fındığı daha şimdiden etkilemeye başladı. Terme İlçesinde bazı mahallelerinde fındık dalları çiçek açmaya başladı. 

Hava şartlarının normalin üzerinde olması ve sıcaklıkların artmasıyla fındıklar çiçek açtı

Terme de hava şartlarının normalin üzerinde olması ve sıcaklıkların artmasıyla fındıklar çiçek açtı.
Karadeniz Bölgesinde hava şartlarının normal seyrinde gitmemesi ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte fındıklar çiçek açtı püsküllendi. Sıvacı Ustası İdris Akbulut,ise şöyle konuştu. hava şartlarının olumsuzca mevsim normallerinin dışında seyretmesi nedeniyle kuraklık ve tarım ürünlerinin olumsuz etkileneceğini belirtti. Hava sıcaklığının artması bir çok meyvenin çiçek açmasına neden olduğunu belirten Akbulut,  fındıkların çiçek açıp püsküllenmeye başladığını eğer birden don olayları olursa durumun kötü olacağını, havanın soğuması ve mevsimlerin normale dönmezse kuraklık yaşanabileceğini belirtti.

Ali Yazan / Ordu /Akis Haber 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.