Kitap Kafe, öğrencilerin uğrak mekanlarından biri oldu

Kitap Kafe, öğrencilerin uğrak mekanlarından biri oldu

Kitap Kafe, öğrencilerin uğrak mekanlarından biri oldu

A+A-

Buldan Belediyesi tarafından lise ve PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik açılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe yoğun ilgi görüyor. Kitap Kafe’ye gelen öğrenciler ise böyle bir mekânın öğrencilere sunulmasının çok iyi olduğunu belirterek Belediye Başkanı Mustafa Şevik’e teşekkür ettiler.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in önemle üzerinde durduğu gençlik projelerinden biri olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe, geçtiğimiz hafta içerisinde törenle açılarak Lise ve PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin hizmetine sunuldu. İçerisinde her türe ait klasikler ile güncel eserlerin yer aldığı Kitap Kafe şimdiden öğrencilerin uğrak mekânlarından biri haline geldi.

Kitap Kafe’den Lise ve Buldan MYO öğrencilerinin kimlik kartı ile ücretsiz olarak tüm hizmetlerden yararlanabileceği belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan’ın geleceği, umudu ve yarınların güvencesi olan çocukları ve gençleri önemsediklerini belirtti. Başkan Şevik, “Biz, çocuk ve gençlerimize yaptığımız yatırımları geleceğe yaptığımız yatırımlar olarak görüyoruz. Gençlerimizin sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal alanlara yönlendirilmesi konusunda azami gayret gösteriyoruz. Kitap Kafe’de gençlerimiz için önemsediğimiz projelerimizden biri. Üniversite eğitimi için Buldan Meslek Yüksek Okulu’nu tercih eden genç misafirlerimiz ve liseli öğrencilerimiz için Kitap Kafe Projesini hayata geçirdik. Gençlerimiz burada bir taraftan derslerini çalışırken, kitaplarını okurken bir taraftan da ücretsiz olarak çay ve kahvelerini içebilecek, çok cüzi bir ücret karşılığında tostlarını yiyebilecek. Ayrıca internet hizmetinden de yararlanabilecek. Tüm öğrencilerimizi kitap kafeye bekleriz” dedi.

Kitap kafeye gelen öğrenciler ise böyle bir mekânı kendilerine sunan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’e teşekkür ederek Buldan için kitap kafenin açılmasıyla öğrenciler için önemli bir ihtiyacın giderildiğini söylediler.

Öğrencilerden Osman Ulutaş , “Burası biz öğrenciler için çok güzel bir mekan. Buldan’da böyle bir mekana ihtiyaç vardı. Burada hem kitap okuyabiliyor, hem de sessiz bir ortada ders çalışma imkanımız var. Tabi çay kahve gibi ikramların ücretsiz olması ise çok hoşumuza gitti. Başkanımıza teşekkür ederiz” derken Buldan Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Ramazan Haktan Kösebaş ise, “Ben açıldığı günden itibaren buraya geliyorum. Lise son sınıf öğrencisiyim üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Burası bizim için çok güzel bir mekân. Evde çalışırken bazen dikkatimiz dağılabiliyor. Burası sessiz bir ortam, ders çalışmak için gayet uygun. Tüm arkadaşlarımı davet ediyorum. İsteyen ders çalışır, isteyen kitap okur. Böyle bir mekânı biz öğrencilerin hizmetine sunan belediye başkanımıza teşekkür ederim” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.