“Kızılay” Dergisi Okurlarla Buluştu

“Kızılay” Dergisi Okurlarla Buluştu

Medya Karapınar’ın Türk Kızılay’ı Denizli Şubesine özel hazırlamış olduğu ve geniş bir kesime dağıtımı yapılacak olan “Kızılay Özel Sayısının’’ lansman toplantısı yapıldı.

A+A-

Mustafa Karapınar’ın öncülüğünde yayın hayatına güçlü bir giriş yapmış olan Siyaset D Dergisi’nin Kızılay özel sayısı lansman toplantısıyla kamuoyuna tanıtımı yapıldı. Bereketli Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılmış olan lansmana siyaset, iş, spor dünyasından mühim isimler katılımda bulundu. Şehrin önde gelmiş olan isimlerinin Kızılay ile alakalı görüşlerini içeren slayt gösterinin de yayınlandığı lansmanın açılış konuşmasında Mustafa Karapınar, Tematik yayın anlamında Denizli’de mühim bir boşluğu doldurmuş olan Siyaset  D Dergisini okurlarla buluşturmayı sürdürdüklerini, ana derginin yanında geçen ay yayınladıkları “Öğrencinin Sesi’’ özel sayısından sonra kamu yararına hizmet eden Türk Kızılay’ı Denizli Şubesi’nin çalışmalarının da olduğu ve ilk defa yayınlanmış olan “Kızılay Özel Sayısı’’nın okurları ile buluştuğunu, özel sayıların ileriki aylarda da değişik konularda süreceğini ifade etti.

OTÇU, KIZILAY’IN 150. YAŞINI KUTLADI

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu yaptığı konuşmada, Kızılay’ın bu yıl 150. yaşını idrak ettiğini, bir kısım idealist doktorlarca 1968’de Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti ismi altında faaliyete başlayan daha sonra “Hilal’i Ahmer’’ ismini alan bu iyilik hareketinin şimdi kısaca Kızılay diye anıldığını, Türk Kızılay’ının ihtiyaç anlarında dayanışmanın, ızdırap anlarında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün ve savaşın en kızgın anlarında insancıllığın, simgesi olduğunu ve  bu dev çınarın 1,5 asırdan beri dünyanın 4 bir yanından ay yıldızlı bayrağın yanında Kızılay Hilal’ini onur ve gurur ile dalgalandırdığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.