Kızılcabölükspor’un Kitabı Yazıldı

Kızılcabölükspor’un Kitabı Yazıldı

Kızılcabölükspor’un kitabı yazıldı. Denizli Tavas ilçesinin bir mahallesi olan Kızılcabölük’ün futbol takımı Kızılcabölükspor 2012-2013 sezonunda yer aldığı BAL Liginde 3. Lig’e çıkmıştı.

A+A-

MEKİKLER bu Profesyonel ligde 8 yıl başarıyla mücadele etmiş iki defa da 2.ligin kapısından dönmüştü. Geçtiğimiz sezon 3. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düşmüştü. Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de oynayacak olan Kızılcabölükspor’un Denizli Amatör Liginde iken 2 Dönem Başkanlığını yapan Abdülkadir Uslu tarafından kitabı yazıldı. 3 cilt ve 1900 sayfadan oluşan “Bir Efsanedir Kızılcabölükspor” 6 yıllık bir çalışma sonrasında ortaya çıktı.

Abdülkadir Uslu, üst üste 4 şampiyonluk sonrasında profesyonel lige çıktığı dönemde hep takımla iç içe olduğunu ve 2 dönem de başkanlığını yaptığını belirterek Farabi’nin  “Önce doğruyu bilmek gerekir. Doğru bilinirse yanlış da bilinir; ama önce yanlış bilinirse doğruya ulaşılamaz.” sözünü rastladığında Kızılcabölükspor’la ilgili doğru bilgileri kayıt altına almak istediğini ve çalışmaya başladığını ifade etti. Abdülkadir Uslu’nun tarihe bir not bırakmak amacıyla ortaya koyduğu 3 ciltlik bu araştırma-anı eserde yüzlerce fotoğraf ve belge yer alıyor.

Yazar Abdülkadir Uslu “Bir Efsanedir Kızılcabölükspor” için şunları söyledi:

“1950’li yıllardan 2021 yılına kadar olan serüvenin belgesi olan bu çalışmanın; bir beldenin sportif başarısını aktarmasının yanında bu başarının temelindeki psikolojik, sosyolojik ve kültürel alt yapıyı; yönetim becerisini ve inanmışlık ruhunu da yansıttığını göreceksiniz.

Kızılcabölüksporlular olarak yaşadığımız süreci, verdiğimiz mücadeleleri, karşılaştığımız zorlukları uygun bir dille anlatmaya gayret ederken; başarıya giden yoldaki tavrımızı, tutumumuzu, reflekslerimizi aktararak örnek alınabilecek bir “model” ortaya koymak istedim.”

Kapak çalışmalarının kardeşi karikatürist-ressam Hakkı Uslu tarafından yapılırken iç sayfa düzenlemesinin kendisi tarafından yapıldığını anlatarak “Bu eserin teknik olarak düzenlenmesinde de farklı bir yaklaşım sergiledim. Fotoğrafların hakkını verebilmek için kitabın boyutunu farklı tuttum. Rahat okumayı sağlamak için iç sayfa düzenlemesini alışılmış bir kitap formatının ötesinde düşündüm.” dedi.

Uslu şöyle devam etti: “Kızılcabölükspor bir efsanedir. Henüz bir filmi çekilemedi, okullarda ders olarak okutulamadı ama bu geniş kapsamlı üç ciltlik belgesel çalışma hemşerilerimizin ve sporseverlerin kitaplıklarında yerini alacak. Bu çalışma tek tek isimlerini sayamayacağım kadar çok hemşerimin katkısıyla, desteğiyle vücut buldu. Gönülden teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Mutluyum.”

Yazar Abdülkadir Uslu, son dönemde basım maliyetlerinin yükselmesinden dolayı sınırlı sayıda kitap bastırabildiğini belirterek Bir Efsanedir Kızılcabölükspor, zevkle okunup ömür boyu saklanacak bir eser oldu.”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.