Koca Mektep Kurtuldu!

Koca Mektep Kurtuldu!

Denizli'de hayırsever Orhan Abalıoğlu tarafından protokolü 2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la imzalanan Aktepe Mahallesi'nde yaptırılacak dört okulun protokolü yenilendi.

A+A-

Hayırsever Orhan Abalıoğlu'nun Aktepe'deki arsanın çok fazla hafriyat gerektiği gerekçesiyle yapmak istemediği okullar için, dört ayrı mahallede arsa bulundu ve protokol yenilenerek bugün imzalandı. Denizli'de protestolara neden olan, 'Koca Mektep' olarak bilinen Denizli Lisesi binası ile bulunduğu arsanın Denizli Belediyesi'ne devredilmesi de protokol dışı kaldı. 

Denizli'ye bugüne kadar 23 milyon lira maliyetle kendi adına Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi, eşi adına Cedide Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi yaptıran, iki okulun açılışı da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan hayırsever Orhan Abalıoğlu, 2012 yılında Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi'nin açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la 4 okul daha yaptırmak için protokol imzaladı. 

Aktepe Mahallesi'nde kampus okul projesi kapsamında 20 bin metrekare alana yapılacak 4 okulun inşaatına, arazi yapısının uygun olmaması ve çok fazla hafriyat gerektirdiği için başlanamadı. 

VALİ KOCATEPE YENİ ARSA BULDURDU

Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'nin talimatıyla okulların ayrı ayrı yapılabilmesi için arsa araştırmalarına başladı. Yenişehir, Şirinköy, Eskihisar ve Çakmak Mahallesi'nde bulunan toplam 69 bin metrekarelik 4 arsaya, özel projeli olarak her biri 40 derslikli 4 lise yaptırılmasına karar verildi. Hayırsever Orhan Abalıoğlu tarafından 4 okulun kaba inşaatı için 12 milyon 200 bin lira harcanacağı bildirildi. Okulların projelerini ve hafriyat işlemlerini ise Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi, Çakmak Mahallesi'ndeki okulun arsasını da okul yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdi. 

4 ÇOCUĞUNUN ADLARI VERİLECEK

Yenilenen protokol Denizli Valiliği'ndeki törenle imzalandı. Protokole Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayırsever Orhan Abalıoğlu ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz imzaladı. Selçuklu mimarisi tarzında projesi çizilen 4 liseye, protokol gereği hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu'nun çocukları Filiz, Ender, Baha ve Ergün Abalıoğlu'nun isimleri verileceği belirtildi.

KOCA MEKTEP MİLLİ EĞİTİM'DE KALDI

İki yıl önce imzalanan protokolde Aktepe'deki 20 bin metrekare arsanın karşılığı olarak, Denizli Belediyesi'ne 'Koca Mektep' olarak bilinen Denizli Lisesi'nin tarihi binasının da içinde bulunduğu arsa devrediliyordu. Yeni protokolle Koca Mektep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kaldı. Halen eğitim- öğretime açık olan Denizli Lisesi'nin Denizli Belediyesi'ne devri, yeni protokolden hayırsever Orhan Abalıoğlu'nun da isteğiyle çıkarıldı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleme yaptıktan sonra başkanlık binası olarak kullanmayı düşündüğü Denizli Lisesi'nin devri kentte tepkilere yol açmış, kurulan dernek yürüyüş düzenleyerek okullarının belediyeye devrine karşı çıkmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.