Kolay Video İntro Oluşturma

Kolay Video İntro Oluşturma

Sosyal medya uygulamaları için hazırlanan videolarda, ister daha profesyonel göstermek olsun isterseniz de videonuzun anlatımına güç katmak olsun her zaman en önemli noktalardan ilki İntro yapma programı bulmak olmalıdır.

A+A-

Video içerikleri düzenlenirken estetik, kolay anlaşılabilir ve videonun içeriğini yansıtan bir başlangıç yapmak her zaman bir videonun içeriğinin olmazsa olmazı olmuştur. Hazırlama döneminde profesyonel editörler genelde gelişmiş programlar kullanırken genel kullanıcılar için bu durum daha fazla emek ve zaman harcamalarına neden olabiliyor. Bu nedenle daha az emek ve zaman gerektiren kolay video intro oluşturma yollarını sizler için aktaracağız.

Sosyal medya uygulamaları için hazırlanan videolarda, ister daha profesyonel göstermek olsun isterseniz de videonuzun anlatımına güç katmak olsun her zaman en önemli noktalardan ilki İntro yapma programı bulmak olmalıdır. Kısa ve öz bir intro, videonuzu daha güçlü, daha estetik ve bir şey anlatmak istiyorsanız da konunun özünü izleyene aktaran en önemli etken olmuştur. Hedeflediğiniz kitleye göre şekillendirebileceğiniz introlar sayesinde videolarınız ile daha fazla takipçi toplayabilir hatta ticaret yapıyorsanız daha geniş müşteri portföyü oluşturabilirsiniz. Etkileyici bir intro için gereken bilgiye sahip olmayabilirsiniz. Masaüstü bilgisayarınızda profesyonel programları çalıştırması gereken donanımsal özellikle bulunmayabilir. Bu sizi olumsuz etkilemesin, internet dünyasının sunduğu birçok imkân hala hizmetinizde. Online olarak birçok site kolay intro oluşturma konusunda sizlerin hizmetindedir. Özellikle InVideo.io, IntroCave, Renderforest, Canva, Placeit  gibi programların online yani herhangi bir yükleme gerektirmeyen video düzenleme programlarıdır.

Invideo

Invideo kullanıcılara hızlı ve etkileyici introlar hazırlayabilmelerine imkan sağlamaktadır. 4000’den fazla hazır teması ve Shuterstock gibi büyük stock yazılımlarından içerikler bulunan kütüphanesi ile yüzlerce şablona ev sahipliği yapar. Ücret olarak on beş dolar olması da onu cazip kılar. Ücretsiz versiyonunda ise ücretli versiyonuyla iç içe geçtiği için bazı içerikler ücretli bazıları da ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine verilmiştir. Dünyanın en büyük şirketlerinin de içerisinde olduğu 800.000’den fazla kullanıcının tercih ettiği uygulamadır. Kullanıcılar e-ticaret için ya da daha etkin sosyal medya içeriği üretmek için sade ama güçlü bir tercih etmek isterler ise de Invideo tam aradıkları programdır. Program bu konuda da sade ve güçlü kullanım için tasarlanmış, özellikle e-ticaret reklamları ve etkin intro oluşturmaları konusunda emsallerinden daha iyi bir deneyim sunmaktadır. Kullanıcıların aradığı birçok detayı bulabileceği uygulama, kendisini sürekli güncel ve renkli tutmak için her zaman gelişim aşamasındadır. Ücretsiz olarak diğerlerine göre daha fazla kullanım sunan Invideo, her kullanıcı için ara yüz olarak ta anlaşılabilir ve kullanışlıdır. Tabi bu ücretsiz olarak oluşturduğunuz videolarınıza filigran koymaktan geri kalmadığı gerçeğini de değiştirmemektedir. Sonuç olarak kullanıcılar ne kadar hareketli, renkli ve eğlenceli introlar yaparlarsa o kadar da profesyonel içeriklere kavuşacaktır. Bunun yanında kullanıcılar sade ve ürün temelli intro, video-banner yaparlarsa da hedef kitlelerine hızlı ulaşabilmektedirler. İnternetten satış yapan ya da sosyal medyada bireysel kullanımda olan kullanıcılar doğru ve etkili introlar hazırlayarak bunları logo gibi kullanmaları ile marka haline gelebilmektedirler

IntroCave

Karmaşıklığı değil sadeliği seviyorsanız da IntroCave tam size göre diyebiliriz. Programın sade tasarlanmış ara yüzü ve kolay anlaşılabilir hazır şablonları sadelik arayan editörlerin tercih sıralamasına girmesine neden olmuştur. Bu sade tasarım kullanıcılara on doların altında sunulmaktadır. Fiyat performans derseniz sadeliğinin yanında kaliteli içerikleriyle de isteklerinize fazlasıyla cevap verecektir.

Canva

Sadelikten bahsetmişken bir başka sade ve etkili intro yapma aracıda Canvadır. Online platform da güçlü bir kütüphaneye sahiptir. Fakat introlarındaki hareketlilik sabitlik seven editörlere göre dizayn edilmiştir. Tercih listemize girmesinin sebebi bu sadelik ve güçlü kütüphanenin yanında ücretsiz versiyonunda şablonlardan ve tasarımdan daha fazla faydalanabiliyor olmamızdır. Her ne kadar da hareketli animasyonlar konusunda zayıf kalsa da bu eksikliğini sosyal medya ya uyarlanabilen şablon kütüphanesiyle kapatmayı başarmıştır.

Renderforest

Yazımız içinde bahsettiğimiz profesyonel editörlerin tercihi diyebileceğimiz bir program da Renderforest tir. Program video düzenleme programları içerisinde en gelişmiş ve entegrasyonu en yüksek kütüphaneye sahip uygulama diyebiliriz. Ayrıca online bölümünde tıpkı bilgisayarınıza kurulduğu gibi sosyal medya ile entegreli ve istediğiniz sosyal medyada hemen paylaşım yapmanıza da olanak sağlamıştır. Ayrıca uzun süreli videoları yüksek çözünürlüklerde ve kısa sürede isterseniz de Renderforest bu isteğinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

Placeit

Bazı yazılımlar genel kullanıcılar için fazla abartılı gelebilir. Bu yüzden daha basit ve anlaması kolay olan bir yazılım arıyorsanız Placeit ile devam etmemiz gerekir. Placeit emsallerinden biraz daha hızlı hazırlanan ve kaydedilebilen video ve introları ile ara yüzündeki kullanım kolaylığı sayesinde son dönemde geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilmekte. Burada hemen belirtmek gerekir Placeit ücretsiz versiyonunda videolarınıza filigran basmakta. Tabi ücretli içerik satın almak isterseniz bu konuda da sizlere yardımcı olabilecek paket seçeneklerine sahip bir programdır.

Diğer Yazılımlar

Kullanıcılar burada geçen programların dışında çözümler aralarsa da bakmalarını tavsiye edebileceğimiz üç tane program daha mevcuttur. Bunlar Adobe Premiere CC ve After Effect programlarıdır. Her ne kadar da tasarım programları olsalar da içlerinde barındırdıkları hazır şablonları kullanarak video ve intro oluşturabilir ve bunların çıktılarını alırken düşük çözünürlük ya da filigran gibi size hoş gelmeyecek etkenleri de ortadan kaldırmış olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.