Komisyon 4 Eski Bakan İçin Karar Açıkladı!

Komisyon 4 Eski Bakan İçin Karar Açıkladı!

Meclis Komisyonu, 4 Eski Bakanı Yüce Divan'a Göndermeme Kararı Aldı

A+A-

Dört eski Bakan ile ilgili TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu'nun kararı belli oldu. Komisyon, bakanları Yüce Divan'a göndermeme kararı verdi.

 

Meclis Komisyonu, 4 Eski Bakanı Yüce Divan'a Göndermeme Kararı Aldı

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 AK Partili eski bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, bugün Yüce Divan oylaması için saat 14.00'te toplandı. 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi talebi AK Partili üyelerin oylarıyla reddedildi.

 

Oylamada AK Parti 9 oy ile Yüce Divan'a karşı çıkarken; muhalefet ise 5 oyla Yüce Divan'a gönderilmesi için oy kullandı.

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

 

Yüce Divan konusundaki kararını veren Soruşturma Komisyonu'nun çalışma süresi 9 Ocak'ta sona erecek. Komisyonun, çalışmalarla ilgili raporunu bu tarihe kadar Meclis Başkanlığı'na sunması gerekiyor.

 

Rapor bu tarihten itibaren en geç 10 gün içinde bastırılarak dağıtılacak, dağıtım tarihinden itibaren de yine en geç 10 gün içinde Genel Kurul'da ele alınacak. Buna göre, raporun en geç 29 Ocak'a kadar Genel Kurul'da görüşülmesi gerekecek. Komisyonun, Yüce Divan'a sevk etmeme yönünde karar alması, eski bakanları Genel Kurul'da Yüce Divan oylamasından kurtaramayacak. Muhalefetin Yüce Divan'a sevk yönünde vereceği önergeyle, Genel Kurul'da nihai Yüce Divan oylaması yapılacak. Gizli oylama sonucu eski bakanların Yüce Divan'a sevk edilebilmesi, en az 276 milletvekilinin bu yönde oy kullanması ile mümkün olacak. Bunun için en az 52 AKP milletvekilinin muhalefet ile birlikte hareket etmesi gerekiyor.

 

NEYLE SUÇLANIYORLARDI?

 

HDP'nin üyesini geri çektiği Meclis Soruşturma Komisyonu'nda, Zafer Çağlayan için 'altın çıkışı' Muammer Güler için 'imtiyaz sağlamak' Egemen Bağış için 'Reza Zarrab'a aracılık' ve Erdoğan Bayraktar için 'tavassut göz yumma' suçlamaları oylandı. Soruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.