Koordinasyon Kurulu Toplandı

Koordinasyon Kurulu Toplandı

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Karahan başkanlığında yapıldı.

A+A-

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 yılı 3. dönem toplantısı Vali Hasan Karahan başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Kaymakamlar ve İlçe Belediye Başkanları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ali Duras ile yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Vali Karahan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; “İlimizde 2017 yatırım yılının üçüncü toplantısı itibariyle 20 yatırımcı kuruluşumuzun programında 269 adet proje mevcuttur. Bu projelerden 48 adedi bitirilmiş, 151 adedi ise devam etmektedir. 26 adet proje ihale aşamasında olup, 44 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır” dedi.

Vali Hasan Karahan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Programdaki 269 projenin 94 adedi diğer kamu hizmetleri sektörü, 50 adedi Eğitim, 35 adedi Tarım, 30 adedi Ulaştırma, 14 adedi Kültür Turizm, 13 adedi sağlık, 11 adedi Enerji, 7 adedi Çevre-Orman, 3 adedi Spor, 4 adedi Madencilik ve konut ile 1 adedi de Sosyal hizmetler sektörlerine aittir. İlimiz genelinde 2017 yatırım yılının üçüncü toplantısı itibariyle, 2017 yılına ait 831 Milyon TL ödeneğin 378 Milyon TL’ si harcanmıştır. Yatırımlar ağırlıklı olarak; diğer kamu hizmetleri, eğitim, tarım, ulaştırma, kültür-turizm, sağlık ve enerji sektörlerinde yoğunlaşmaktadır. Başta devam eden yatırımlar olmak üzere 2018 yılında da kurumlar tarafından yatırımların planlandığı şekilde sürdürülebilmesi için yeterli ödenek teklifinde bulunacaklardır. Toplantının yatırım uygulamalarında ortaya çıkan sorunların çözümüne katkıda bulunmasını temenni ediyor, değerli katılımcılara yatırım çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Vali Karahan’ın konuşmasının ardından ilgili kurumların Bölge ve İl Müdürleri sunumlarını gerçekleştirerek, yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.