Köpekler kaç yıl yaşar?

Köpekler kaç yıl yaşar?

Köpeklerin kaç yıl yaşar sorusunun  cevabını  bilmek görecelidir çünkü yaşam süreleri köpeğin ırkına, cinsine ve bakımının iyi olmasına göre değişkenlik gösterir.

A+A-

Sokakta yaşayan sahipsiz bir köpek ile aşıları tam olan sürekli bakım halinde olan  ihtiyaç duyduğu vitamin ve besinleri içerisinde bulunduran mamalarla beslenen köpeklerin yaşam ömürleri elbette ki aynı olmayacaktır. Bu bakımı profesyonel anlamda yapan hauseofistanbul merkezi köpeklerin yaşam standartlarını yüksek düzeyde tutmaktadır. Bunun yanı sıra köpeklerin cinsi, ırkı da elbette ki bir o kadar önemli olacaktır. Irk ayrımı gözetmeksizin genellemeye tabi tutacak olursak eğer istatistiki olarak yaşam süreleri 10-13 yıl olarak biliniyor.

Sokak köpeği eğitim merkezi 

Sokak köpeği eğitim merkezi hauseofistanbul'da yapılan eğitim ile yırtıcı köpeklerin insan dostu olması sağlanır.  Kimi zaman köpeklerin insanlara saldırdığı durumla karşı karşıya kalma oranımızın azalması için sokak köpeği etiğim merkezi olan hauseofistanbul insanların ilk tercihleri arasında olur. Köpeğe güven duygusu verildiği takdir de insanlarla daha kolay iletişim kuracaktır. Hauseofİstanbul da bunun üzerine profesyonel şekilde çalışan eğitimciler vardır.

Bu hem insanların hem de köpeklerin daha güvende, daha rahat şekilde gezmelerine imkan verecektir. Köpekler ile oyunlar oynamak, onlara sakince yaklaşıp sevmeniz köpekleri çok mutlu edecektir. Bu sayede aranızdaki bağ da kuvvetlenecektir. Siz nasıl ki köpeklerden korkuyorsanız köpeklerin de sizlerden korktuğunu bilmeniz gerekir. Köpekler de insanlar gibi konuşmaktan anlayan canlılardır. Siz sakin bir ses tonu ile ona doğruyu anlattığınız vakit köpeklerin sizi anlaması kesindir. 

Yavru köpek temel itaat eğitimi 

İnsanlar özellikle yavru köpek alıp onun daha çabuk kendine alışacağı gibi yanlış bir algı içerisindeler. Aslında alışma süreci tamamen köpeğinizle kuracağınız iletişimedır. Yavru köpek temel itaat eğitimi  özel ilgi ve zaman gerektiren bir durumdur. Bu özel ilgi ve eğitim hauseofistanbul’da profesyonel olarak verilir. Öncelikli olarak köpeğinizin size alışmasını sağlamalısınız. Aranızdaki güven duygusu oluştuktan sonra gerisi çok daha kolay olacaktır. Hem alınan eğitim hem de köpeğinizle zaman içerisinde kurulacak sevgi bağının sayesinde köpekle iletişiminiz de kuvvetlenecektir.

Bunların yanı sıra bilinenin aksine yırtıcı hayvanlar küçük yaştayken yani yavru dediğimiz dönemde insanların olduğu kalabalık ortamlara götürülmelidir. Bu insanlarla yaşamayı öğrenmeleri için önemli bir adımdır. Bu sayede insanlara saldırmak yerine onlara güven duyacak onlarla oynayacaktır. Yavru köpek temel itaat eğitimi sizin de anladığınız gibi aslında çok da zor olmayan sadece kendi evladınıza da duyduğunuz sabır ile emek harcamanız gereken bir konudur. Özellikle birlikte aynı evi yaşayacağınız köpekler için itaat eğitimi oldukça önemlidir. Bu konuda hauseofistanbul'un eğitimcileri sizlere yardımcı olacaktır.

Yavru köpek eğitim programı 

Yavru köpek eğitim programı temelinde sahiplendiğiniz köpek ile aranızdaki bağı kuvvetlendirmek yatmaktadır.  Aranızda o sevgi, güven bağı kurulduktan sonra geri kalan aşamalar çok daha kolay şekilde olacaktır. Aranızda bağ kurmanıza ona alacağınız oyuncak ve mamalar da yardımcı olacaktır. Yavru köpek eğitim programı profesyonel olarak eğitimciler tarafından da verilir. Hauseofİstanbul eğitimcileri bu konuda kendini kanıtlamıştır. Her biri alanlarında kendilerini yetiştirmiş olan eğitmenler sayesinde alacağınız köpek eğitimleri ile köpeğinizle aranızdaki iletişimi de kuvvetlendirecektir

Siz kendiniz eğitim vermek istiyorsanız da bu eğitimcilerden destek alarak bilinçli şekilde ilerlemeniz de fayda vardır. Aksi takdir de yanlış ve geç uyguladığınız eğitimler hayvanınızın ömür boyunca yırtıcı olmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple doğru şekilde ve erken yaşta yapılan eğitim ile ömür boyu ev arkadaşı ve sosyal bir köpek olmasını sağlayabilirsiniz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.