''Kör'' 28 Ocak Cumartesi Akşamı İzleyiciyle Buluşacak

''Kör'' 28 Ocak Cumartesi Akşamı İzleyiciyle Buluşacak

Denizli’nin özel tiyatrosu Tiyatro Umay, Kör adlı oyunla 20 yıl önceki kadrodan iki kişi de yine aynı rolleri sergileyecekler.

A+A-

2018 yılında Rıza Gedikoğlu önderliğinde kurulan Tiyatro Umay, kurulduğu günden bu yana hem şehrimizdeki hem de farklı şehirlerdeki tiyatro severleri her sezon farklı türde oyunlarla buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezonlarda sergiledikleri oyunlar ile kadın oyuncu, Köylük seyirlik ve umut veren yazar ödülleri almaya hak kazandılar.

Vedat Nedim Tör’ün yazdığı, yönetmenliğini Rıza Gedikoğlu, Etem Sayıner’in, oyunculukları ise Nesil Karaman, Ramazan Kapkıran, Ulaş Taylan ve Rıza Gedikoğlu’nun yaptığı Kör adlı tiyatro oyunu 28 Ocak Cumartesi akşamı saat 20:00 da Çatalçeşme oda tiyatrosunda izleyiciyle buluşacak. 2003 yılında Denizli prömiyerini yapan oyunda yer alan Ramazan Kapkıran ve Rıza Gedikoğlu 20 sene sonra yine aynı rolleri sergileyecekler.

Oyunun yönetmeni Rıza Gedikoğlu oyun hakkında şunları söyledi. “Kör, ilk defa 20 yıl evvel Sahne Tiyatro tarafından Mehmet Gözeri yönetmenliğinde sergilenmişti. O yıl sergilenen oyunda ben ve Ramazan Kapkıran yer alıyorduk. Bu sezon sergileyeceğimiz oyunda da yine aynı rolleri sergileme imkânı bulduk. Yıllar sonra aynı rolü hem de aynı rol arkadaşımla sahnelemek beni heyecanlandırıyor. Oyun, İş kazası sonucu gözlerini kaybeden bir akademisyenin karısının yaşadıkları geçim sıkıntılarını yansıtmadan en iyi bir şekilde hayatı idame edebilmeleri için yaşadığı zorlukları ve bu durumu koz olarak gören komşusunun kötü emelleri, mahallelinin gerçek dışı dedikoduları ve en kötüsü akademisyenin amcaoğlu Ali’nin ithamlarına karşı gösterdiği çabayı ele almaktadır. “

Yönetmen yardımcı Etem Sayıner ise; “Toplumumuzdaki asılsız dedikoduların yarattığı olumsuzlukları, bir bakıma da insanların iç dünyalarıyla yüzleşmesi ve hayata bakışlarını sorgulamaktadır. Tüm Denizlili tiyatro severleri oyunumuza bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.