Kore ve Kıbrıs gazileri övünç madalyası istiyor

Kore ve Kıbrıs gazileri övünç madalyası istiyor

Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, Kore ve Kıbrıs gazilerine devlet övünç madalyası verilmediğini, yıllardır övünç madalyası için yaptıkları girişimlerden sonuç alamadıklarını söyledi. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca,

A+A-

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)

TBMM Başkanlık Divanı üyesi ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kore Gazisi Selahattin Karakaş'ı evinde ziyaret etti. Ziyarete, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, Başkan Yardımcısı Süleyman Tosun ve yönetici Cahit Erbaş da katıldı. 1951 yılında gönüllü olarak Kore Savaşı'na katıldığını, aynı yıl nisan ayında yaralandığını söyleyen Kore Gazisi Selahattin Karakaş, CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'ya savaş anılarını anlattı. Güney Kore tarafından gönderilen savaşa katılım için teşekkür belgesi ve madalyayı gösteren Kore Gazisi 86 yaşındaki Karakaş, milletvekilinden vatana sahip çıkmalarını ve böldürmemelerini istedi.

 

Ziyarette gazilerin sorun ve beklentilerini anlatan Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, Kore ve Kıbrıs gazilerine Devlet Övünç Madalyası verilmediğini söyledi. Helvacılar, "Yıllardır Kore ve Kıbrıs gazilerine devlet övünç madalyası verilmesini istememize rağmen sonuç alamadık. Çok sayıda Kore ve Kıbrıs gazisi var. Bu yüzden maliyetinin yüksek olacağını söyleyerek devlet övünç madalyası verilmiyor. Bu durum Kıbrıs ve Kore gazilerini derinden yaralıyor" dedi.

 

'GAZİLERE MALİYET NEDENİYLE MADALYA VERİLMEMESİ ÜZÜNTÜ VERİCİ'

 

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise konuyla yakından ilgilenip, takipçisi olacağını söyledi. Karaca, "Vatanımız için bedel ödeyen gazilerimize maliyet yüksekliği gerekçesiyle madalya verilmemesi üzüntü vericidir, beni de derinden yaralamıştır. Gazilerimiz yıllar önce savaş meydanlarında bu vatan için bedel ödediler. Gazilerimizi yılda bir kez hatırlamak değil onların vatanımız için yaptıkları karşısında minnet duymak zorundayız. Gazilerimize Devlet Övünç Madalyası verilmemesini hemen araştıracağım. Hukuki olarak yapılması gereken neyse yapacak, konun takipçisi olacağım" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.