Korkutan uyarı! Büyük deprem 2019'da

Korkutan uyarı! Büyük deprem 2019'da

Son 1 ay içerisinde yaşanan peş peşe depremlerin ardından deprem uzmanları 2019 yılına kadar Türkiye'de büyük bir deprem beklediklerini söyledi.

A+A-

Son 1 ayda peş peşe yaşanan depremlerden sonra uzmanlardan korkutan uyarı geldi. Deprem uzmanları en geç gelecek sene ülkemizde büyük bir deprem yaşanacağını söyleyerek yetkilileri uyardı.

Son 1 ayda aralarında Denizli'nin de bulunduğu 10'u aşkın ilimizde depremler yaşandı. Uzmanlar bunun beklenen büyük depremin habercisi olacağını söyleyerek fay hatlarının gerilmek üzere olduğunu ve en riskli yerlerin ise İstanbul ve Bingöl civarlarının olduğunu ifade ettiler.

Büyük Deprem Kapıda!

Son 1 ay içerisinde Van, Erzurum, Manisa, Bingöl, Denizli, Gümüşhane, Denizli, Adıyaman, Aydın ve Antalya'da yaşanan depremler herkesi korkuttu. Peş peşe yaşanan bu revize depremlerinin ardından bunun büyük depremin habercisi olabileceği uzmanlar tarafından masaya yatırıldı. Ve büyük depremin artık kapıda olduğu belirtildi. Bunun tarihi olarak ise en geç 2019 yılı gösterildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan son olarak 2011 yılındaki Van depreminin ardından ülkemizde büyük bir deprem yaşanmadığını söyleyerek, "Son büyük depremin üzerinden 7 yıl geçti. Ülkemiz büyük bir risk altında. Fay hatlarında büyük gerilmeler olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Adıyaman depremi büyük depremin habercisidir." dedi.

Ercan, "Ülkemiz büyük depremlere gebedir. Biriken bu gerginlik bir anda patlayabilir. Bu yıl ya da gelecek yıl içerisinde büyük depremi bekliyoruz. Ülkemiz uyarı vermeye devam ediyor. Her an yıkıcı bir deprem gerçekleşebilir. Maalesef halen daha hazırlıklı değiliz." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.