Korona Virüs Meclis Gündeminde

Korona Virüs Meclis Gündeminde

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk yeni soru önergesiyle Dünya ve Türkiye gündemindeki korona virüsü Meclis gündemine taşıdı. 

A+A-

Milletvekili Öztürk Sağlık Bakanı Koca’nın cevaplaması istemi ile vermiş olduğu ilk yazılı soru önergesi ile Korona Virüs testlerini yapma yeteneği olan hastane sayısının arttırılıp arttırılmayacağını, yeterli sayıda test kiti olup olmadığını, Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılacağı duyurulan ve 14-20 Şubat tarihleri arasında başvurularını yapan başta laborant, sağlık teknisyeni, hemşire gibi sağlık personelinin, Corono virüs salgını nedeniyle oluşan acil durum nedeniyle göreve başlama sürecinin hızlandırılması için bir çalışma olup olmadığını sordu.

Öztürk Ayrıca risk grubuna eczaneler aracılığıyla ücretsiz maske ve dezenfektan dağıtımını, öğrenci yurtları yerine yeni yapılan Şehir Hastaneleri sebebi ile kapatılan hastanelerinin karantina merkezleri olarak kullanılmasını tavsiye etti.

Önlem Alacak mısınız?

Yasin Öztürk ikinci yazılı önergesini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdi . Bazı özel okulların öğretmenlerine imza karşılığında  “Corona virüs nedeniyle okulların tatil edilmesi sonucu çalışılmayan süreler, çalışanların yıllık izin veya ücretsiz izinlerine sayılacaktır.” Kararını tebliğ ettiği duyumları üzerine bu iddianın doğru olup olmadığını soran Öztürk , özel eğitim kurumlarında çalışanların hak kayıplarının engellenmesi için bir çalışmanız var mıdır ? Bahse konu belgeyi imzalatan okullar hakkında bir soruşturma başlatılacak mıdır ? Zorunlu tatil süresi uzarsa özel okullara destek için çalışmalarınız var mıdır ? İlgili Bakanlıkla görüşerek, özel eğitim kurumlarının SGK ödemelerinin eğitime ara verildiği süre boyunca“ihtiyat akçesi”nden sağlanacak kaynakla sübvanse edilmesi düşünülmekte midir? Sorularını sordu .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.