Koronavirüs Önlemleri Alındı Ama...

Koronavirüs Önlemleri Alındı Ama...

Türk İmar Sen Denizli Şubesi Başkanı Eren Çeliktaş Corona Virüsü ile alakalı alınan önlemleri değerlendiren bir açıklama yaptı.

A+A-

Başkan Çeliktaş, Tüm dünyada gittikçe artan Corona Virüsü (Covid -19) için ülkemizde alınan önlemlerin çok yerinde olduğunu ifade etti.

İlk vakanın görülmesinden eğitime ara verilmesi, bu süre içerisinde öğretmenlerin okullarda bulunma zorunluluğunun kaldırılması, kamu personeline yurtdışı yasağı getirilmesi, spor faaliyetlerinin seyircisiz oynanması gibi vatandaşlarımızın kalabalıklar oluşturarak virüsün yayılmasını kolaylaştıracak ortamların giderilmesi çabaları takdire şayandır olduğunu belirten Başkan Çeliktaş, Alınan bu tedbirlere karşın kamu hizmetlerinin sunulduğu alan ve binalarda görev yapan kamu çalışanları açısından virüs riski aynı şekilde devam ettiğini vurguladı.

Başkan Çeliktaş açıklamasına şöyle devam etti:

"Kaldı ki bütün eğitim kurumlarında ve kreşlerde eğitime ara verilmiş olması çalışan anne babalar açısından çocuk bakımı konusunda da büyük sorunlar doğuracaktır. Bilhassa Çevre ve şehircilik Bakanlığına bağlı Kurumlardan özellikle Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ve Afad İl Müdürlüğü gibi çok sayıda vatandaşımıza kesintisiz hizmet sunulan bakanlık ve kuruluşlarda alınan bütün önlemlere rağmen virüs riskinin sürecek olması nedeniyle kamu çalışanları bakımından yeni tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu ortaya koymaktadır.

Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşlarında dönüşümlü hizmet uygulamasına geçilerek hem trafikte, toplu taşım araçlarında yoğunluk önlenmeli hem de kurumlardaki risk en aza indirilmelidir. Bu sayede eğitime ara verilmesi nedeniyle evlerinde kalacak olan öğrencilerimizin de anne, babaları ile daha güvenli ortamlarda vakit geçirmeleri sağlanacaktır.

Bugüne kadar bu sağlık sorunu ile ilgili son derece başarılı bir sınav veren yetkililerimizin bu önerimizi de dikkate alacağını umut ediyor, önerimizin virüs salgını ile mücadeleye faydalı olacağına inanıyoruz.

KURUM DIŞINDA GÖREVLİ MEMURLAR, KURUMLARINA ÇAĞRILMALIDIR

Kamu kurumlarında alınan tedbirlere ilaveten kurumlarda tuvaletlerde maalesef sabun, tuvalet kağıdı ve antiseptik gibi hijyenik malzemeler bulunmamaktadır. Kamuda kesintisiz hizmetin sağlanabilmesi için tüm kamu çalışanlarına hijyenik bir ortam ve malzeme sağlanmak zorundadır.

Türk İmar-sen olarak, Corona virüse karşı alınan tedbirlerin yerinde ancak kamu çalışanları açısından yetersiz olduğunu, Devlette devamlılığın esas olduğunu ve kamu çalışanlarının kesintisiz hizmet edebilmesi için bazı tedbirlerin alınması gerektiğini bir kez daha kamuoyuna saygı ile duyururuz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.