Kötü Koku Yayılmaya Başladı

Kötü Koku Yayılmaya Başladı

Denizli ilindeki Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Baraj Gölü'nde, henüz tespit edilemeyen bir sebeple toplu balık ölümleri gerçekleşirken, binlerce sazanın kıyıya vurduğu görüldü.

A+A-

Pamukkale ilçesine bağlı olan Karakurt Mahallesi'ndeki Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Baraj Gölü'nde, binlerce sazanın, tespit edilemeyen bir sebep ile kıyıya vurduğu görüldü. Su yüzeyine çıkmış olan irili ufaklı balıklar nedeni ile bölgeye kötü kokular yayılmaya başladı.

Farklı İddialar Var

Alınan bilgilere göre baraja gelen bazı çocuklar, kıyıya vurmuş olan balıkları toplayarak, evlerine götürdüler. Balık ölümleriyse bölge sakinleri arasında tedirginliğe yol açtı. Barajda amatör olta balıkçılığı yapıyor olan bazı kişiler, balıkların oksijensiz kaldıklarından ötürü kıyıya vurmuş olabileceğini ifade ettiler. Bölgede ikamet eden bazı kişiler de baraja dökülmüş olan akarsuya zehir karıştırıldığı iddiasını dile getirdiler. Akarsuyun geçmiş olduğu yerlerde bazı çiftçilerin zararlılara karşı arazilerini ilaçladıklarını, zehir kattıkları araçları akarsuda yıkadıklarını, bu sebep ile balık ölümlerinin meydana geldiğini iddia edenler de oldu.

Baraj gölünde amatör olta balıkçılığı yapıyor olan Ali Güven, son günlerde artan sıcak havanın büyük etkisi olduğunu, bu barajın tarımsal arazilerin sulamasında kullanıldığı için su seviyesinin de düştüğünü, su seviyesi düştükçe barajdaki oksijenin de azaldığını, kendisinin tahmini balıkların sıcak havada oksijensiz kalmalar yönünde olduğunu belirtti.

Ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı birimler, baraj gölünden su örneğiyle ölü balıklardan numune aldılar. Laboratuvarda yapılacak olan incelemeden sonra balık ölümlerinin sebebinin tespit edilmesi bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.