KPSS'deki Şaibeler Derhal Aydınlatılmalıdır

KPSS'deki Şaibeler Derhal Aydınlatılmalıdır

Yıllardır tartışılmayan, şaibelerle gündeme gelmeyen tek bir sınav dahi düzenleyemeyen ÖSYM, sadece bu konuda yaratabildiği istikrarı sürdürmektedir.

A+A-

Binlerce insanın kamuda çalışabilmek için aylardır hazırlandığı 31 Temmuz tarihinde 2 oturum şeklinde yapılan 2022 KPSS, çok vahim iddialarla gündeme gelmektedir.

Sosyal medyada da paylaşılan iddialara göre, KPSS’deki onlarca soru, bir yayınevinin aylar önce yayımladığı deneme testleriyle bire bir aynı çıkmıştır. Sadece soruların değil, cevap şıklarının bile tamamen aynı olduğuna yönelik iddialar ve fotoğraflar, adil bir sınav uman yurttaşlarda infial yaratmıştır. Yüzlerce aday konuya ilişkin CİMER’e şikayette bulunduğunu belirtirken, onlarcası da dava açacağını ilan etmiştir.

“FETÖ” ZİHNİYETİ GENÇLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYE DEVAM EDİYOR!

Henüz uzak olmayan bir geçmişte, sınav sorularının FETÖ mensuplarına sızdırıldığı, sızdıranların değil bu hırsızlığı ifşa edenlerin yargılandığı düşünüldüğünde, ne yazık ki bu vahim iddiaların imkansız olduğunu söylemek mümkün olmamaktadır.

ÖSYM’nin kafasını kuma gömmek yerine kamuoyuna somut cevaplar vermesi, şaibeleri aydınlatması şarttır. Yeni mezunundan öğretmenine, doktorundan avukatına kadar kamuda çalışmak isteyen her kesimden insanın bir umutla girdiği KPSS, adayların donanım ve birikimini ölçmekten uzak olduğu kadar, güvenirlilikten de uzaktır.

Son KPSS de, beraberinde getirdiği iddialarla bunun en güncel örneği olmuştur. Eğitim-İş olarak; Başöğretmenimiz Atatürk’ün bize emanet ettiği, ülkenin geleceği olan gençlerimizin umutlarının karartılmasına sessiz kalmayacağımızın altını çiziyoruz. İlgili kurullarımızla KPSS’ye dair her iddiayı kapsamlı biçimde araştırdığımızı ve bu araştırmalarımızın sonucunda iddialar doğrulandığı taktirde hem kamuoyunu bilgilendirme hem de hukuken hesap sorma görevimizi yerine getireceğimizi ilan ediyoruz.

Bugünkü koşulların verdiği suni dokunulmazlıkla hırsızlığa kalkışanlara Eğitim-İş olarak bir tüyo da biz veriyoruz: Kamuda çalışabilmenin torpil ve kopyadan değil, akıl ve alın aklığından; liyakatten geçtiği bir düzen kurulacak ve o düzende bugün ve geçmişte işlenen suçların hesabı sorulacaktır. Er ya da geç!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.