Kripto paralarınızı nakde çevirmek için en pratik yol nedir?

Kripto paralarınızı nakde çevirmek için en pratik yol nedir?

Kripto para ekosistemi ve özellikle de bu paraların ilki olan Bitcoin, dünyanın en önemli finansal gelişmeleri arasında sayılmaya başlandı bile. Sadece sanal bir ekosisteminin olması, özellikle

A+A-

Kripto para ekosistemi ve özellikle de bu paraların ilki olan Bitcoin, dünyanın en önemli finansal gelişmeleri arasında sayılmaya başlandı bile. Sadece sanal bir ekosisteminin olması, özellikle dijital dönüşüm arifesindeki dünyanın dijital dönüşümünde gözle görülür bir mihenk taşı olma özelliği gösteriyor.

 

Ancak şimdilik Türkiye’de doğrudan harcamalar için kullanılması yasak olan kripto paraların bir değer aracı olarak kullanılması serbesttir. Bu da sadece kripto paralar karşılığında bir alışveriş yapılmasının engellendiği ve kripto paraların diğer tüm fonksiyonlarının yerine getirilebildiği anlamına gelmektedir.

Dolayısıyla bu da kripto para ve özellikle Bitcoin satın al ve satış işlemlerinin pratikliğinin sorgulanmasına sebep olmaktadır. Bitcoin al sat işlemleri için en çok kullanılan yöntem, kripto para borsalarıdır.

 

Kripto para borsaları ile Bitcoin nasıl alınır satılır?

 

Kripto para borsaları, dünyanın Bitcoin satışı için en çok kullanılan en popüler yöntemidir. Kripto para borsaları üzerinden Bitcoin al sat işlemi yapmak için öncelikle bir kripto para borsasında hesabınızın olması gerekmektedir.

 

Hesabınız olan kripto para borsasından Bitcoin almak için kripto para borsası dışında bir de banka hesabınızın olması gerekmektedir. Çünkü Bitcoin almak için gerekli miktarı ancak ve ancak bir banka hesabı üzerinden kripto para borsasına iletebilirsiniz.

 

Kripto para borsasından o anki kurlarla Bitcoin’i satın almak için gereken miktarı seçtikten sonra banka hesabınızdan borsanın size verdiği banka hesabına gereken tutarı iletmelisiniz. Bu miktarı kripto para borsasının hesabına ilettikten sonra ilgili tutar kripto para borsa hesabınızda açılan Bitcoin cüzdanına iletilecektir.

 

Bitcoin satışı için de benzer yöntem kullanılmaktadır. Bitcoin satışı yapmak için mevcut hesabınızdaki Bitcoin miktarı kadar satış emri girdikten sonra kripto para borsası bu miktarı sizin borsada kayıtlı banka hesabınıza doğrudan iletmektedir.

 

Dolayısıyla kripto para borsaları üzerinden Bitcoin al sat yapmanın görüldüğü gibi öncelikle hem kripto para borsası hem de bankayı gerektirmesi nedeniyle iki farklı aracı kurum ile işlem

yapılıyor olması ve bu işlemlerde hem iki farklı komisyon hem de gecikme gibi durumların ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir.

 

Bunun çözümü olarak nakit ile kripto para alım satımı yapılabilir.

 

Kripto parayı doğrudan nakit olarak satın.

 

İşte bütün bu kripto para borsalarından Bitcoin almanın ya da satmanın getirdiği dezavantajlardan kurtulmanın en iyi yolu olarak Bitcoin’i doğruda satabilecek ya da alabilecek bir sistem kuran NakitCoins’i tercih edebilirsiniz.

 

NakitCoins’in adeta birer döviz bürosu gibi işleyen bürolarına giderek elinizdeki Bitcoin ve diğer tüm kripto paraları düşük komisyonlarla bozdurabilir ve anında hızlıca Bitcoin’inizin karşılığını nakit olarak alabilirsiniz.

 

NakitCoins şu anda Türkiye’nin 5 farklı şehrinde 7 adet şubeye sahiptir. Ayrıca NakitCoins standartlarını karşılayan döviz büroları ve kuyumcu gibi farklı aracılarla iş birliği yaparak şube sayısını arttırmaya devam etmektedir.

 

Siz de hızlı ve anında işlem için NakitCoins’i tercih edin, hızın tadını çıkarın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.