Kuran-ı Kerim'e Karşı Yapılan Saldırıları Kınadı

Kuran-ı Kerim'e Karşı Yapılan Saldırıları Kınadı

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel  başkan yardımcısı Serdar Ünsal , İsveç'te ve Hollanda da Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi.

A+A-

Serdar Ünsal, İsveç'te, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim'e karşı yapılan saldırı ve Hollanda’da Kuran-ı Kerimin yırtılmasın kınadığını belirtti.

Ünsal yazılı açıklamasında şunları  söyledi:” Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri ,Iğdır Azerbaycan Evi derneği olarak İslam'a ve Müslümanlara karşı yöneltilen bu hakaret, 'düşünce özgürlüğü' adı altında asla kabul edilemez. İnsan hakları hukukuna göre, nefret suçunun düşünce özgürlüğü kapsamında kabul edilmesinin mümkün olmadığı AİHM ve Avrupa Konseyi kararlarında açıkça ortaya koyulmuştur. İsveç makamları, Hollanda devleti  gösteriye izin vererek nefret suçlarını himaye etmektedir. İsveç makamlarını bu hatadan dönmeye ve nefret suçunun failine yönelik gerekli hukuki süreçleri başlatmaya çağırıyoruz. Yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarını işlenen suça karşı gerekli tepkileri göstermeye çağırıyoruz. Bu olaylar bir provokasyondur. Amaçları Avrupa’daki Türkleri ve Müslümanları sokağa dökmek daha sonrada sınır dışı etmeyi, Türkler ,Müslümanlar olay çıkarıyor Avrupa’ya uyum sağlamıyor yaygarasını amaçlıyor. Gurbetçi vatandaşlarımız bu tür tahriklere gelmemelidir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.