"Kurban Bayramının Mutluluğu ve Heyecanı İçindeyiz"

"Kurban Bayramının Mutluluğu ve Heyecanı İçindeyiz"

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Mesajında; İnsani duygularımızı derinleştiren, merhamet duygularımızı harekete geçiren, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlayan bayramlarımız aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı da pekiştirdiğini vurguladı.

“Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanımızın kültüründe var olan dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duyguları, bayramlarla daha da anlam kazanmaktadır. Dinimiz İslamiyet’in vecibeleri önderliğinde, Türk kültürünün doğasında var olan örf, adet, ananelerimizle de pekişen bu duyguları yoğun olarak yaşadığımız bu özel günlerde, bayramın güzellikleri ve mutluluğunu yaşarken, toplumumuzda yer alan yardıma muhtaç vatandaşlarımızı hatırlamak, onların da yüzünde gülümsemeye vesile olabilmek son derece önemlidir.

İnsani duygularımızı derinleştiren, merhamet duygularımızı harekete geçiren, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlayan bayramlarımız aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı da pekiştirmektedir.

Rektör Kutluhan: “Sevinçler, mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır”

Milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran bir Kurban Bayramı'nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Unutmayalım ki; sevinçler, mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır. Yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını en yoğun şekilde yaşadığımız bu günlerde aziz şehitlerimiz ve onların bizlere emaneti olan değerli yakınlarını bir kez daha şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, akrabalık, komşuluk ve dostluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle bayramların coşkusunu yaşamak bizleri millet olarak daha güçlü kılmaktadır.

Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; bu güzel bayramın bizlere yaşattığı; kardeşlik, sevgi, dayanışma ve hoşgörü duygularının aziz milletimiz ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.