Kurban Vekalet Ücretleri Belli Oldu

Kurban Vekalet Ücretleri Belli Oldu

Geçen sene kurban vekaleti sıralamasında Türkiye 9. su olan Kızılay Denizli Şube Başkanlığı kurban vekaletlerini almaya başladı.

A+A-

Kurban Bayramı’ndan önce kurbanlık fiyatlarının belli olmasından ötürü Denizli Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu bir açıklamada bulundu.  Otçu, kurbanlarının yurt içerisinde kesilmesini isteyenler için kurban vekaleti fiyatının 750 TL; yurt dışında yapılmasını isteyenler içinse kurban vekalet fiyatının 590 TL olduğunu, kesimlerin yurt içinde gerçekleşmesi durumunda etlerin yurt içinde dağıtıldığını, yurt dışında gerçekleşmesi durumunda ise etlerin yurt dışında dağıtıldığını dile getirdi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILIYOR

Otçu, Türk Kızılay’ının aldığı kurban vekaletlerinin Türk Kızılay’ının veteriner hekim, kameraman, müftülükten bir din görevlisi ve noter nezaretinde yapıldığını,  kurban kesimlerinin Kurban Bayramı’nın 2. kadar sürdüğünü, Et ve Süt Kurumunda kesilmiş olan hayvanların ilk olarak dinlenme odasında ardından soğuk hava deposunda daha sonra da işlenmiş et olarak raf ömrü 18 ay olan konserve kutularında muhafaza edilip sene boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını dile getirdi.

KURBAN VEKALETİ’NDE KARKAS  ET OLARAK 150 KG GEÇERLİ

Başkan Erdal Otçu kurban vekaletinde çok titiz çalışıldığını belirterek,  her bir hayvanın karkas et olarak 150 kg olması gerektiğini, Kızılay’ın Kurban Vekaletine oldukça dikkatli ve titiz yaklaştığını, vatandaşların eğer evlerinden çıkamayacak durumdaysalar kendilerine telefon ettikleri takdirde evlerine gidip vekalet alabildiklerini belirtti.

KURBAN VEKALETİ’NDE TAKSİT İMKANI

Son olarak Başkan Erdal Otçu, vekalet ödemelerinde kredi kartının da kullanabileceğini ve bununla beraber Halk Bankası’nın paraf kartını kullananlara da 4 taksite kadar imkan sunulduğunu kendilerine ulaşmak isteyen vatandaşların 0 258 264 43 43 nolu telefonu aramalarının yeterli olacağını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.