Kürşat Çavuşoğlu 5 Kez Dünya Şampiyonu Oldu

Kürşat Çavuşoğlu 5 Kez Dünya Şampiyonu Oldu

Masa tenisi oynama tutkusu ve çok çalışma azmi ile bu dalda zirveye çıkmış olan Kürşat Çavuşoğlu'nun imkansıza yakın başarılarına birlikte göz atalım

A+A-

Çavuşoğlu, küçük yaşlarda Kerkük’te başladığı spora “büyük bir tutkuyla” bağlı kaldı. Küçük yaşlarda kazanmaya başladığı başarılara, her seferinde bir yenisini ekledi.

Antalya’da yaşayan Irak Türkmeni diş hekimi Kürşat Çavuşoğlu, farklı özellikleri ve başarılarıyla dikkat çekiyor. Çavuşoğlu, mesleğinin yanı sıra masa tenisinde 5 dünya şampiyonluğu, onlarca kupa ve yüzlerce madalyanın sahibi oldu.
2012’de Antalya‘da ilk kez katıldığı Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları‘nda (Medigames- World Medical and Health Games) masa tenisi dalında Türkiye’ye hem tekler hem de çiftlerde iki altın madalya kazandıran Çavuşoğlu bunun yanı sıra sağlık olimpiyatı olarak adlandırılan oyunlarda 2013 Hırvatistan, 2014 Avusturya, 2015 İrlanda ve 2017 Fransa olmak üzere teklerde 5 kez dünya şampiyonluğu kazandı. 

Kerkük'ten Türkiye'ye bir başarı hikayesi

Kerkük'te İlkokulda masa tenisi oynarken keşfedilerek okul takımına alınan, başarıları ile Irak Milli Takımı'na girmeyi başaran ve 5 kez dünya şampiyonluğuna uzanan müthiş hayat hikayesi ile çok çalışmanın ve azmin getireceği başarıların canlı örneği. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda (Medigames) 5 kez Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Çavuşoğlu kazandığı kupa ve madalyalar için ülkeme olan gönül borcum diyor.

Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda masa tenisi dalında teklerde 5 ve çiftlerde ise 4 altın madalya, toplam 9 altın madalya kazanan Çavuşoğlu, Türkiye'nin adını bütün dünyaya duyurup, tanıtmanın haklı gururunu yaşıyor. Son olarak Fransa'da yapılan 38. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda Türkiye'ye iki altın madalya kazandıran Çavuşoğlu, 2023'te Kolombiya’da düzenlenecek Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda rekorunu egale etmek istiyor.

2012’nin Spor “En”leri belli olurken, listede Kürşat Çavuşoğlu kendisine en iyiler arasında yer edindi ve “Yılın hekimi” seçilen Çavuşoğlu, tıptaki başarısını sporda da devam ettirdi ve dünya şampiyonluğuna kadar uzandı. Çavuşoğlu, Irak, Türkiye, Danimarka ve İsveç liglerinde masa tenisi oynamış ender sporculardan biridir.

Kerkük'ten gelerek anavatanı Türkiye'ye yerleşen ve müthiş  başarılara imza atan Çavuşoğlu, Türkiye'ye kazandırdığı 5 dünya şampiyonluğu ve uluslararası turnuvalarda onlarca madalyalar için "ülkeme olan gönül borcumdur" diyerek büyük bir alçak gönüllükte bulunuyor. Renkli bir hayatı olan Kürşat Çavuşoğlu, İlk ve orta eğitimini Kerkük'te bitirdikten sonra, 1978'de üniversite öğrenimi için anavatanı Türkiye'ye geldi. Önce 1979'da Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne başladı.  1980'de İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne yatay geçiş yaptı. 1985'te mezun oldu. 10 yıl yurtdışında hem eğitimini sürdürdü, hem de çalıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Kürşat Çavuşoğlu beş yabancı dil biliyor. Antalya'da serbest olarak mesleğini devam ettiren Kürşat Çavuşoğlu, spor yaşamını da beraber sürdürüyor.

Irak Milli Takım formasını giydi

Babası da kendisi gibi sporcu olan Kürşat Çavuşoğlu, ailesinin yönlendirmesiyle çok küçük yaşlarda spora başladı. Sporcu bir aileden gelmenin kendisi için çok büyük bir şans olduğunu söyleyen Çavuşoğlu şöyle devam ediyor ''Kardeşlerimle, yer alması oldukça zor olan Kerkük karmasında forma giydik. Daha sonra ben o zamanlar Kerkük'ün en ünlü kulübü El-Savra'ya üye oldum. Bu arada Irak milli takımının Çinli antrenörünün Kerkük'te düzenlediği masa tenisi kampına katıldım ve kısa zamanda Kerkük'te bir numara oldum ve 1977'de Irak genç milli takımına seçildim. Uluslararası turnuvalarda Irak'ı temsil ettim. Kerkük karmasının kaptanlığını yıllarca yaptım. Çiftlerde Kerkük için yarıştığım milli eğitim karmaları şampiyonasında Süleymaniye şehrinde finalde Bağdat karmasını yenerek Irak birincisi olduk'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.