Kurtarıldı Denilen İşadamı Hala Çıkamıyor!

Kurtarıldı Denilen İşadamı Hala Çıkamıyor!

DENİZLİ'de Sağlam Tur Seyahat şirketi sahibi Mehmet Sağlam'ın halen mağduriyetinin devam ettiği öğrenildi.

A+A-

DENİZLİ'de Sağlam Tur Seyahat şirketi sahibi Mehmet Sağlam, gözaltına alındığı Gürcistan'da, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Başbakan Irakli Garibaşvili ile yaptığı görüşmeler sonucu serbest bırakıldığı açıklandı. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Sağlam ise halen mağduriyetinin devam ettiğini söyledi.

 

Sağlam Tur Seyahat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sağlam, geçen 30 Nisan'da, Batum'daki Turizm Fuarı için havayoluyla Gürcistan'a gitti. Evli ve bir çocuk babası Sağlam, iddiaya göre, yanındaki ağrı kesici hap nedeniyle gözaltına alındı. Polis merkezine götürülüp nezarete konulan Sağlam, Türkiye'nin Batum'daki Başkonsolosluğu'ndan yardım istedi. Eşi Sema Sağlam da Türk Dışişleri Bakanlığı'na başvurup yardım talep etti. Yurtdışı yasağı getirilip, kimlik ve pasaportuna el konulan Mehmet Sağlam, girişimler sonucunda serbest bırakılırken, uyuşturucu özelliği bulunan ağrı kesici ilaç nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Turizm şirketi sahibi Mehmet Sağlam'ın ailesinin de bu konuda yetkililere yardım çağrısında bulunması ulusal basında yer aldı. Sağlam Ailesi'nin endişeli bekleyişi sürerken Ekonomi Bakanlığı'nda bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 'Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, nezdindeki girişimleri sonucu işadamı Mehmet Sağlam bu akşam serbest bırakıldı' denildi.

 

DHA muhabirinin telefonla görüştüğü Mehmet Sağlam, "Halen Türk büyükelçiliğindeyim. Kimlik ve pasaportlarım ise iade edilmedi. Mağduriyetim sürüyor. Kimlik ve pasaportum olmadığı için otelde bile kalamıyorum" dedi.

(DHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.