''LEADER'' Projesi İçin Buldan Ve Çameli Seçildi

''LEADER'' Projesi İçin Buldan Ve Çameli Seçildi

''LEADER'' Projesi İçin Buldan Ve Çameli Seçildi

A+A-

Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD) programı kapsamında desteklenecek tedbirler arasında ‘’ Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması-LEADER Yaklaşımı’’ yer almaktadır. Bu yaklaşım ile yerel düzeyde kalkınma stratejilerinin uygulanmasına finansal destek sağlanmaktadır.

Yerel Kalkınma Stratejilerin Uygulanması Tedbiri kapsamında AB tarafından ülkemizde uygulamaya konulan LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi kapsamında Buldan ve Çameli İlçelerinde, Buldan Kaymakamı Murat SARI, Buldan Belediye Başkanı Mustafa GÜLBAY, Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN, TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat KAR ve Buldan ile Çameli ilçelerinde kurulu bulunan Yerel Eylem Grupları (ÇAMYEG ve DOYEG) Yönetim Kurulu üyeleri ile 27-28 Temmuz 2017 tarihlerinde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

Toplantılarda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden İlgili Proje Uzmanları Mehmet AK ve Aygül ERDOĞMUŞ tarafından yapılan sunumlarda; LEADER tedbirinin 26 milyon Euro bütçe ile Türkiye’ de 10 ilde, Denizli’ de Buldan ve Çameli ilçelerinde uygulanacağını belirtmiştir. Bu proje ile kırsalda kapasitenin geliştirilmesi, kırsal alanın sosyal, ekonomik, çevre ve kültürel mirasın korunmasına destek olunmasının hedeflendiğini belirtmiştir.

Kültürel etkinliklerin teşvik edilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi, Kültür varlıklarına yapılacak yatırımlar, Turizm ve rekreasyon çalışmaları, Yerel ürünlerin geliştirilmesi, Doğal, kültürel ve tarihi mirasın korunması eksenlerinde gelişimi amaçlayan LEADER yaklaşımının bunlara bağlı 36 alt tedbirleri desteklediğini ifade etmiştir. Kurulan Yerel Eylem Gruplarının Yerel Kalkınma Stratejilerini (YKS) hazırlaması gerektiğini belirtmiştir.   

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN yaptığı konuşmada; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan ve kırsal alanda yapılacak sosyal temalı projelerinin desteklenmesi amaçlı LEADER yaklaşımında ilçemizin seçilmesinden dolayı teşekkür ederim. Çameli kırsalında tarım, alabalık, turizm ve kültürel çevre konularında ilçemize bu projenin önemli katkılarının olacağını, küçük dokunuşlar ile büyük farkındalıklar yaratılabileceğini ifade etmiştir.

Buldan Kaymakamı ve DOYEG Yönetim Kurulu Başkanı Murat SARI ise yaptığı konuşmada; Kamu yararına uygulanacak sosyal projeleri destekleyen LEADER projesinden ilçemizin faydalanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Buldan gerek sahip olduğu kültürel dokusuyla, gerekse tarımsal ve ekonomik faaliyetlerinin çeşitliliğiyle LEADER projesinden faydalanabileceğini belirtmiştir.

Gerçekleştirilen toplantılar soru cevap ile sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.