Limon ve Yeşil Soğanın Fiyatı Uçtu

Limon ve Yeşil Soğanın Fiyatı Uçtu

Geçen ay bir kilo limonu 3 liraya alabilen vatandaş, şimdi bu fiyata sadece 3 tane limon alabiliyor. Yeşil soğanın kilosu da 12 liraya yükseldi.

A+A-

Gıda enflasyonu vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Hem taze hem de ucuz olması sebebiyle semt pazarlarını tercih eden vatandaş, limon fiyatları karşısında şaşkına döndü.

Fiyatı pahalı olduğu için limonu kiloyla satamayan pazar esnafı, tane ile limon satıyor. Geçen ay limonun kilogram fiyatı 3 liraydı. Bu ay fiyat birden bire fırlayınca pazar esnafı çareyi limonu kilo değil tane ile satmakta buldu.

RUSYA'YA GİDİYOR

Rusya ile yaşanan gerilimin ardından, Türk mallarına ambargo uygulayan Rusya, limondan vazgeçmedi. Limonun Rusya'ya ihraç edildiği için iç pazarda fiyatların arttığını anlatan pazarcı Mustafa Yağcı, "Rusya limondan vazgeçemedi. Yaş sebze meyveye büyük oranda ambargo getirdi ama limona yasak gelmediği için iç piyasada limonu taneyle satıyoruz. Fiyatlar pahalı olunca vatandaş bir iki tane alabiliyor" dedi.

YEŞİL SOĞAN İKİNCİ

Pazarın en pahalı ikinci ürünü ise yeşil soğan oldu. Yeşil soğanın kilosu pazarda 10-12 liradan satılırken, marketlerde 15 liraya çıktı. Soğuk havalar yeşillikleri de olumsuz etkiledi. Geçen ay 1,5 liraya kadar düşen kıvırcık marulun fiyatı 3- 3,5 liraya yükseldi. Pazarcı Ahmet Keskin, soğuklarla birlikte fiyatların daha da artacağına işaret etti.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.