Liposuction Hakkında Genel Bilgiler

Liposuction Hakkında Genel Bilgiler

Liposuction, vücudun farklı bölgelerinde fazlalık yapan ve istenmeyen yağ depolarının eritilmesi prensibine dayanan cerrahi bir işlemdir.

A+A-

Liposuction, vücudun farklı bölgelerinde fazlalık yapan ve istenmeyen yağ depolarının eritilmesi prensibine dayanan cerrahi bir işlemdir. Hatların iyileştirilmesine yönelik planlama yapılarak orantılı bir vücut elde edilmesini sağlayan bu operasyon, her ne kadar konsepti dolayısıyla basit görünse de diğer cerrahi işlemler gibi ayrıntılıdır ve alanında ciddi anlamda uzman olan kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir.

Bu ameliyat, bireye kilo verdirmek amacıyla yapılan bir ameliyat değildir. Bu noktada bireyin beklentilerini bu bilgi doğrultusunda kurması gerekmektedir.

Liposuction Neden Yapılır?

Bireylerin liposuction ameliyatı yaptırmayı isteme sebebi, metabolik faaliyetlerin zayıflığından dolayı yağ kütlesinin vücut tarafından eritilememesi ve bunun sonucunda artık yağ birikiminin vücutta kötü bir görünüme sebep olmasıdır.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Yağ aldırma ameliyatı, ideal kilosuna yakın olduğu halde herhangi bir diyet ve egzersizle fazla yağdan kurtulamama durumunda gerçekleştirilmektedir. Gerekli olan bir diğer kriter ise bu ameliyat için talepte bulunan bireyin deri esnekliğinin yerinde olmasıdır. Yaşı fazla ileri olan ve deri esnekliğini kaybetmiş bireylerde gerçekleştirilebilecek bir operasyon değildir.

Kimler Liposuction Olmalı?

İdeal kilosuna yakın olduğu halde, vücudu yağ yakımına yönelik tepki vermeyen bireyler deri esnekliği kriterlerini de sağlıyorsa yağ aldırma ameliyatı olmalıdır.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Bilinen ve yaygın olarak uygulanan dört farklı liposuction yöntemi bulunmaktadır. Bunlar arasından klasik olarak bilinen yöntemde, küçük kesiklerden açılan kanüller yağların alınacağı bölgeye takılır ve cerrahın el gücüyle oluşturulan titreşim sayesinde dokudan ayrılan yağlar emilerek vücuttan çıkarılır.

Lazer liposuction yönteminde deri altı lazer yardımıyla ısıtılarak hem derinin gerginleşmesi sağlanır hem de yağlar ekstra güç uygulanmadan eritilir. Vaser yönteminde yağların birbirlerinden ayrılmasını sağlamak için ultrason dalgalarının yardımı alınırken; son olarak bodyjet yönteminde yağlar kanül ucundan enjekte edilen sıvı yardımıyla parçalanır ve bu kanüller tarafından emilerek vücuttan uzaklaştırılır.

Liposuction Hangi Bölgeler İçin Tercih Edilir?

En çok göbek bölgesi için uygulanmak istenen yağ aldırma ameliyatı yüz, boyun, çene, kol, meme, kalça, basen, sırt ve gövde yanı bölgeleri için tercih edilmektedir.

Liposuction Öncesi Yapılması Gerekenler

Yaygın olarak gerçekleştirilen bir prosedür olsa da unutulmamalıdır ki cerrahi bir ameliyattır; bundan dolayı bu ameliyatı geçirme talebinde bulunan bireyler prosedür hakkında detaylı bilgi almalı ve beklentileri konusunda doktorlarına karşı açık olmalıdır.

Ameliyattan 2 hafta öncesinde kan pıhtılaşmasını engelleyen ilaç ve vitamin kullanımı bırakılmalı; her cerrahi operasyonda olduğu gibi sigara ve türevi maddelerden kaçınılmalıdır. Ameliyat tam anestezi ile gerçekleştirilecek ise en az 6 saat öncesinden itibaren hiçbir besin tüketilmemelidir.

Liposuction Sonrası Yapılması Gerekenler

Liposuction ameliyatı ardından tam iyileşme 4 ila 6 hafta arasında gözlemlenmektedir; bu süreç boyunca altından yağ dokusu alınan derinin sarkmaması ve toparlamasını desteklemek adına medikal korse kullanımı gerekmektedir. Bünyeden bünyeye değiştiğinin altını çizmekle beraber, 2-4 arasında bireyin iş yaşantısına geri dönebileceğini söylemek mümkündür ancak iyileşme süreci tam anlamıyla sağlanmadan fiziksel efor sarf etmekten ve ağır hareketlerde bulunmaktan kesinlikle kaçınılmalıdır.

Yağ aldırma işlemi, yağların bir daha hiç oluşmayacağı anlamına gelmez yani istenmeyen yağlardan kurtulmanın kesin çözümü değildir. Bundan dolayı istenmeyen yağları önlemek adına, ameliyat ardından yeniden yağ oluşumuna sebep olabilecek gıda tüketiminden kaçınılmalı; bunun yerine doku onarımını destekleyecek protein ağırlıklı gıdalar tüketilmelidir.

Liposuction Fiyatları

Liposuction fiyatları belirlenmesinde işlemin gerçekleştirildiği klinik ortamı, işlemi gerçekleştirecek olan uzmanın bu alandaki deneyimi, bireyin vücudundan çıkarılacak yağ miktarı gibi durumlar etkili olmaktadır.

https://www.ozanbalik.com/vaser-liposuction-fiyatlari/ bilgi için hemen tıklayın.

 

Canva nedir başlıklı makale ilginizi çekebilir.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.