LİSANSLI DEPO ZEYTİNYAĞI FABRİKASI

LİSANSLI DEPO ZEYTİNYAĞI FABRİKASI

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçede tarım ve hayvancılığa verecekleri desteğin yeni dönemde daha da artacağını söyledi, Sarayköy’e lisanslı depo ve zeytinyağı fabrikası kurulması için proje hazırladıklarını belirtti.

A+A-

Sarayköy’de iki dönemdir başkanlık görevini yürüten Ak Partili Ahmet Necati Özbaş, Cumhur İttifakı adayı olarak üçüncü dönem için yarışıyor. İlçede her kesimden vatandaşa ulaşmak için kapı kapı dolaşan Özbaş’ın öncelik verdiği üreticiler, yeni dönemde yeni projelerle desteklenecek.

Tekke ve Kabaağaç mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Özbaş, “Yeni dönemde tarım ve hayvancılık yapan hemşehrilerimize tam destek vereceğiz” diye konuştu.

LİSANSLI DEPO ZEYTİNYAĞI FABRİKASI

PROGRAMLAR SÜRECEK, YENİLERİ EKLENECEK

Devam eden destek programlarının süreceğinin altını çizen Özbaş, yeni destek projeleri hazırladıklarını kaydetti. Sarayköy’de tarım ve hayvancılığın büyümesi için çabaladıklarının altını çizen Özbaş; “Besicilerimizin ekonomik kalkınmasına destek olmak için yem ve buğday dağıtımımız devam edecek. Giderlerini düşürmek ve halk sağlığını korumak için besihanelerin ilaçlamasına devam edeceğiz. Aşılama giderleri belediye tarafından karşılanacak.  Hayvanların faydalanabileceği yararlı otların bulunduğu mera ıslahları yapacağız” diye konuştu.

Canlı hayvan pazarı ile besicilerin daha sağlıklı ve modern bir ortamda satış yapmalarını sağlayacaklarını ifade eden Başkan Özbaş, modern mezbahaneler de kuracaklarını ifade etti.

LİSANSLI DEPO ZEYTİNYAĞI FABRİKASI

TARIMI ŞAHLANDIRACAK PROJELER

Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine destek vererek lisanslı depolar ve zeytinyağı fabrikası kuracaklarını belirten Özbaş, tarımsal sulamada, değerlendirilmeyen fazla suyun yeniden sisteme dahil edileceği bir proje hazırladıklarını kaydetti. Üreticilere makine ve ekipman desteği sağladıklarını hatırlattı, bu desteğin süreceğini belirtti. Özbaş’ın projeleri arasında ilçedeki tüm arazi yollarının düzeltilmesi ve düzenli olarak bakımının yapılması da yer alıyor.

Özbaş, "Tarımsal destek projelerimiz kapsamında sılajlık mısır tohumu, zararlılarla biyoteknik mücadele ve çiftçilerimize tarımsal sulama borusu desteğimiz sürecek. Çiftçilerimize destek olmak ve verimli üretim sağlamak için ücretsiz zeytin fidanı dağıtımına devam edeceğiz. Bal üretiminde kalite ve verimi arttırmak için arıcılara yönelik destekler devam edecek" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.