Lise Yaşanan Olaylar Herkesi Şoke Etti

Lise Yaşanan Olaylar Herkesi Şoke Etti

Denizli ilinde  bir lisede görev yapan kadın öğretmen ile erkek öğrencisi arasındaki duygusal ilişki, eşinin açtığı boşanma davası ile meydana çıktı.

A+A-

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan soruşturmada öğrenci ilişkiyi kabul ederken, kadın öğretmen ise iddiaları reddetti. Mahkeme, öğretmenin eşinin mahkemeye delil olarak sunmuş olduğu yazışma ve fotoğrafları, yasal yollardan elde edilmediği gerekçesi ile kabul etmezken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruşturmasına dayayıp çifti boşadı.

Lisede tarih öğretmeni olan 46 yaşındaki E.P., iddialara göre; 2 sene evvel erkek öğrencisiyle ilişki yaşamaya başladı. 46 yaşındaki B.P., eşi E.P.'nin cep telefonunda WhatsApp mesajlarında öğrencisi ile olan yazışmalarını ve fotoğrafları görünce 31 Ekim 2016 tarihinde Denizli 2. Aile Mahkemesi'ne gidip boşanma davası açtı. Eşinin telefonuna yüklediği bir program ile eşinin öğrencisi ile öpüşürken çekilmiş fotoğrafları ile cinsel içerikli yazışmalarını da bulan B.P., bunları mahkemeye delil olarak sundu. B.P., Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ve okul yönetimine de de eşinin öğrencisi ile ilişkisi olduğu iddiası ile de şikayetçi oldu.

 

Denizli İ Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma açarak, geçen sene nisan ayında müfettiş görevlendirdi. Soruşturma çerçevesinde olay tarihinde 17 yaşında olan öğrenci A.U.Ş., ifadesinde öğretmeni E.P. ile duygusal bir ilişki yaşadıklarını kabullendi.

 

Öğretmen E.P. ise öğrencisi ile ilişkisi olmadığını ifade ederek, aralarındaki ilişkinin öğrenci-öğretmen ilişkisinden öte gitmediğini, lise dönemlerinde kız öğrencilerin erkek öğretmenlere, erkek öğrencilerin ise bayan öğretmenlerine ilgi duyduğu gibi A.U.Ş. de kendisine ilgi duymuş olabileceğini, bu dönemde eşiyle boşanma aşamasında olduğu için psikolojik sıkıntıları olduğunu, kendisininde  öğrencisine ilgi göstermiş ve yazdığı mesajlara karşılık vermiş olabileceğini, ama mesajların duygusal içerikli mesajlar olmadığını, eşinin kendisinden boşanmak isterken, tapusu kendisine ait olan evi alabilmek için öğrencisi ile ilişkisi olduğunu ididi attiğini ve bunun, eşi tarafından kendisine atılan bir iftira olduğunu dile getirdi.

 

Bunun yanında lisedeki öğrenci öğretmen ilişkisinin B.P. tarafından okul yönetimine bildirildiği, fakat hiçbir işlem yapıldığı da öne sürüldü.

 

Bunun üzerine müfettişler, okul müdürü öğretmenler ve bazı öğrencilerinden ifadelerini aldı.

 

MEMURLUKTAN ÇIKARILMASI İSTENDİ

 

Milli Eğitim müfettişlerinin, soruşturması geçen sene 26 Haziran'da tamamlandı. Denizli Valiliği'ne gönderilen raporda, öğrencisi ile ilişki yaşadığı belirlenen kadın tarih öğretmeni E.P.'nin disiplin yönünden devlet memurluğundan çıkarılması talep edildi. Ama geçen sene biten rapordan sonra öğretmen E.P.'nin halen geçici görev ile başka bir birimde öğretmenlik yapmaya devam ettiği meydana çıktı.

 

MAHKEME DELİL OLARAK KABUL EDİLMEDİ

 

Denizli 2. Aile Mahkemesi de B.P.'nin boşanma davasında sunduğu deliller olan fotoğraf ve cep telefonu yazışmalarını yasa dışı şekillerde elde ettiğinden ötürü delil olarak kabul etmedi. Mahkeme tarafından E.P.'nin öğrencisi ile sinemaya gittiği iddiaları üzerine bu görüntüler talep edildi. Görüntülerde, E.P.'nin öğrencisi ile beraber sinemaya girmesi, film esnasında yakınlaşmaları, öpüşmelerinin yer aldığı tespit edildi.


EŞİNE MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT ÖDEYECEK

 

Mahkeme, Milli Eğitim müfettişleri tarafından hazırlanan raporu da dikkate alarak, çifti geçtiğimiz 6 Mart'ta boşadı. Mahkeme, kadın öğretmenin boşandığı eşine maddi ve manevi tazminat ödemesini de kararlaştırdı. Mahkemenin kararında, davacı vekili tarafından davalının öğrencisi ile yazışma ve görüşmeleri ile alakalı WhatsApp görüşme kayıtlarının dosyaya ibraz edilmiş ise de bu kayıtların nasıl elde edildiğinin belli olmadığı gibi, davalının rızası olmadan gayriyasal yollar ile elde edilen belgelerin delil olarak kabul edilemediğini, bu belgelerin bu sebeple değerlendirilmeyerek dosyaya ibraz olunan telefon görüşme kayıtlarının, davacının şikayeti ile davalının okulunda yapılan soruşturma ile alakalı evrakların bütün olarak değerlendirildiğinde, davalı kadının öğretmen olarak görev yapmasına rağmen görev yaptığı okulda öğrencisi A.U.Ş. ile öğrenci- öğretmen ilişkileri dışında herkes tarafından görülebilecek şekilde güven sarsıcı ve sadakatsiz davranışlar sergilendiği ifade edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen soruşturma esnasında da davalının bahsi geçen öğrencisinin davalı ile öğrenci- öğretmen ilişkisi dışında duygusal bir ilişkinin olduğunu kabul ettiği, el ele kol kola gezdikleri, beraber okul dışında buluşarak sinemaya gittikleri, gezmek için okulu terk ettiklerinin beyan edildiği, bu hali ile davalı kadının güven sarsıcı ve sadakatsiz davranışlar sergilediği anlaşılarak evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması sebebi ile boşanmalarına karar verildiği vurgulandı.

 

Öğretmen E.P. ile öğrencisi A.U.Ş. ile alakalı henüz açılan başka bir dava olmadığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.