Liyakat Ve Ehliyetsiz Atama

Liyakat Ve Ehliyetsiz Atama

Türk Büro – Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç Devlet Arşiv Başkanlığında çalışan 250 kişinin görev yerlerinin değiştirilmesi hakkında bir açıklamada bulundu.

A+A-

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmış olan Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Osmanlı Arşivleri’nde, 250 çalışanın görev yeri değiştirilip, Tapu Kadastro, SGK, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlara atandı.

Başka kurumlara atamaları yapılmış olan 250 personel, Türk tarihini aydınlatan belgeleri okuma, tasnifte bulunma ve korunmasını sağlama ile alakalı konularda uzmanlaşmış olan personeldi. Yapılmış olan bu atamaların ardından kurumda belge okuyabilecek olan personelin sayısı hemen hemen yarıya indi. Tarihe ışık tutulması ve gelecek nesillere aktarılması olanaksız hale getirildi.,

Büyük Bir Vahamet

250 çalışanın yerine yapılacak olan atamalarda ölçüt liyakat ve ehliyet olmadı. Bilhassa Osmanlıca belge okuma becerisi olmayan kişiler Devlet Arşivleri Başkanlığı’nda göreve getirildi ve bu başka bir skandal meydana getirdi. Yapılacak iş ile hiçbir alakası olmayan şahısların kuruma atanması yetmiyormuş gibi, yetişmelerini sağlayacak uzmanların da  değişik kurumlara gönderilmesi tarih bakımından büyük bir vahamettir.

BUGÜNE DEK 45 MİLYON EVRAK TASNİFİNİ UZMAN PERSONEL YAPTI

Devlet Arşivleri çalışanlarının bugüne dek işlerini titiz bir şekilde yapıp, 1987’den beri depolarda bekletilmiş olan 45 milyon evrakın tasnif işlemlerini yapan, okuyan, dijital ortama aktaran, ihtiyaç duyan herkese sunan ve evrakların korunmasını sağlayan kişilerdi. Yine okunmayı bekleyen milyonlarca doküman var. Ama, Devlet Arşivlerinin yanlış kararıyla bu evrakları okuyacak çalışan kalmadı.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.