Lütfen Sizde Bir ''SOYKIRIM ANITI'' Dikin!

Lütfen Sizde Bir ''SOYKIRIM ANITI'' Dikin!

Denizli’de bir grup öğrencinin bir araya gelerek kurduğu Denizli Lise Öğrencileri Hocalı Çalışma Grubu 81 ilin Belediye Başkanlarına mektup göndererek “Hocalı Soykırım Anıtı” dikmelerini istedi.

A+A-

LİSELİLERDEN BELEDİYE BAŞKANLARINA MEKTUP

Öğrenciler, Delikliçınar PTT’sinden 81 ilin belediye başkanlarına gönderdikleri mektupta,  Sözde Ermeni Soykırımı bir çok ülke tarafından kabul edilerek geniş kitlelere ulaştığı hatırlatıldı. Mektupta, “Sözde Ermeni soykırımı sorununa dikkat çekmek amacıyla 26 Şubat 2017’de 25. Yılı anılacak olan Hocalı Soykırımını tarihi fırsata çevirmek istiyoruz.  Bunun için başta ilimizde  veya ilçemizde olmak üzere Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinde Hocalı Soykırım anıtlarını dikilmesini ve etkinlikler düzenlenmesini hedefliyoruz.  Bu anıtlar, Türk Milletinin milli şuurunu canlı tutacak ve milli meselelerimiz konusunda birlik ve beraberliği sağlamaya vesile olacaktır” denildi.

Mektupta belediye başkanlarından “Hocalı Soykırım Anıtı” dikilmesini isteyen öğrenciler, “Belediyenizce uygun görülecek bir yerde birliktelik ruhumuzu yansıtabileceğimiz ve bu acıyı kalbimizde taşıdığımızı gösterebileceğimiz Hocalı Soykırım anbıtlarının dikilmesini tarafınıza arz ediyoruz. Siz büyüklerimizden bu konudaki çabalarımıza destek bekliyoruz” dediler. MESUT GÜLER  

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.