Mahir Akbaba 'Yeniden Varım' Dedi

Mahir Akbaba 'Yeniden Varım' Dedi

CHP'de kongre takvimi devam ediyor. CHP Denizli İl başkanı ve yönetimi 16 Şubat tarihinde yapılacak kongreyle belirlenecek.

A+A-

Kongre öncesi mevcut CHP İl Başkanı Mahir Akbaba düzenlediği toplantı ile adaylığını resmen açıkladı.

Denizli’de ilçe kongrelerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi, il kongresine hazırlanıyor. Partinin yeni dönem il başkanını belirleyecek kongre, 16 Şubat’ta EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kongrede mevcut İl Başkanı Mahir Akbaba ve geçmiş dönem İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu yarışacak.

Adaylık açıklamasında Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten, CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerindeki başarısına ve bu kapsamda Denizli'de yaptıkları çalışmaları hatırlatan Mahir Akbaba ardından projelerini anlattı.

İŞTE MAHİR AKBABA'NIN PROJELERİ

1-Halk komisyonları: 24 il yönetim kurulu üyesinin yönetiminde, il başkanlığına bağlı 24 adet komisyon; 1hukuk, 2sağlık, 3eğitim, 4 ekonomi, 5 tarım, 6hayvancılık, 7turizm, 8doğa ve çevre, 9hayvan hakları, 10bilişim teknoloji arge, 11stk / dkö / oda / dernek / vakıf, 12basın ve medya, 13spor,  14kültür ve sanat, 15engelli bireyler, 16emekliler, 17eyt’liler, 18işçi ve emekçiler, 19işsizlik ve istihdam, 20iş dünyası, 21kamu yönetimi ve belediyecilik, 22toplumsal barış ve yerel demokrasi 23 gençlik ve 24kadın politikaları adı ile oluşturulacak komisyonların her birinde en az 19 adet partili ve gönüllü ile tüm ilçelerde eşgüdüm içinde sürüdürülecek çalışma ile tüm hemşehrilerimizle bütünleşeceğiz, kucaklaşacağız, az konuşacağız, çok dinleyeceğiz, sevgi, saygı ve hoşgörü ile amatör ruhumuzu profesyonel disiplinimizle biraraya getirererek hem dertlere derman olacağız hem de denizlimizin geleceğine yön vereceğiz.

2-Bilim, sanat, spor ve kültür platformu : siyasetin sadece oy almak vermek, sandık, iktidar, muhalefet olmadığı inancıyla yerel ve ülke genelinde tanınmış ve memleket sevdalısı bilim insanlarının, sanatçıların, sporcuların ve siyasete yakın yazar ile gazetecilerin deneyimlerini, yaşamışlıklarını denizli’mizin 19 ilçesinde paylaşacakları bu platformda hep birlikte spor yapacağız, hep birlikte sanatı konuşturacağız, hep birlikte yüksek bilgi teknolojilerini değerlendirecek tüm dünyada dijital bilgi devrimi inşa edilirken nitelikli, verimli ve bütünsel olarak denizlimizin ve chp’ninbilim, sanat ve spordaki konumunu güçlendireceğiz.

3-Eğitim şart:Parti içi eğitim birimimizi genel merkezimizin parti eğitmenleri ve il eğitim koordinatörümüzün desteği ile 6 – 12 yaş, 12 – 18 yaş, 18 – 25 yaş gruplarına ayırarak özel, modern ve 6 ilkemizi özümsetecek eğitimlerle; cemaatler tarikatların karşısına uğur mumcu’nun söylediği üzere kalemi kılıçtan keskin,  sözleri mermeiden sert eğitimli bireylerle çıkacağız. 

4-Parti hemşehri bütünleşmesi : bu düşüncemizin adını emeki bir öğretmenimiz verdi. 2 yıllık görev süremiz içerisinde her ilçemizde en az 1 danışma kurulumuzu, mv, bb, mü, muhtarlarımız, il yöneticilerimizin, partililerimizin ve gönüllülerimizin katılımlarıyla halka açık gerçekleştireceğiz; biz denizlimizin, türkiyemizin ve partimizin geleceğini konuşurken hemşehrilerimizin de düşünce, öneri ve taleplerini paylaşabilecekleri ortamı sağlayacağız.

5- Canlı ve heyecanlı:İl binamızın partimizin kararsal ve örgütsel olduğu kadar yaşamsal merkezi haline getireceğiz: yapısal ya da mekaniksel eksiklikler giderilir, işin kolayıdır. zor olan tıpkı şeniz doğan başkan’ımızın söylediği gibi binaların içini insanlarla, hayatla, gülümseyen yüzler, kahkahalarla doldurabilmek.Bu düşüncemizin temeli de 16 ağusto’ta nevşehirde gerçekleşen il başkanları toplantısında gerçekleştirdik, sn. caan kaftancıoğlunun da aramızda olduğu sohbetimizde parti binalarımızı modernleştirme ve canlandırma üzerine yaptığımız konuşmaların vücut bulmuş halidir. il binamız 7 gün 24 saat canlı olacak, şehrin nabzı her anlamda oradan atacak.

6- CHP Denizli mobil : parti içi dijital iletişimimizi güçlendirmek, hızlandırmak ve kurumsal kimliğimizi tescillemek için bir uygulamayı kullanıma sunacağız; buradan tüm üyelerimizin bilgileri, örneğin kişi marangoza ihtiyaç duyduğunda, kan ihtiyacı olduğunda, iş aradığında fayda sağlayacak şekilde üyelerimize açık olacak.

7- Öbek öbek örgütleneceğiz : düşüncenin ötesinde bu bir zorunluluk ve talimat, mahalle sorumlularımızın yetki ve sorumluluklarını güncelleyerek ve artırarak örgüt yapımızı uçan kuştan, alınan nefesten, doğan bebekten haberdar olacağımız biçimde 19 ilçemizde daha güçlü, daha sağlam ve daha dinamik örgütlenmeyi hayata geçireceğiz.

8- CHP Denizli’m : basın ve medyanın geleceği her nekadar dijital platformlarda olsa da yazılı medyanın gücünü asla inkar edemeyiz, çok büyük katkıları olacağını bizlere her fırsatta söyleyen partililerimizin önerilerinşi dikkate alarak, il gençlik ve kadın örgütümüzle birlikte yazılı ve aylık çıkartacağımız bir gazetemiz olacak; partililerimizin özgürce düşüncelerin paylaşacağı bu gazete 1.000 adet bastırılıp ilçe başkanlıklrımız aracılılığıyla bizlerin sesini en ücra, en kuytu, en karanlık yerlerde haykıracak.

9-Raporluyorum, arşivliyorum:1999’dan beri sosyal demokrat bir yönetim anlayışına ev sahipliği yapan şehirden, fakülteden dönem arkadaşım ve izmir il başkanımız deniz yücel’den edindim. bir parti geçmişini bildiği, koruduğu, sahip çıktığı ve bugününden geleceği kurguladığı, yazdığı, yönettiği kadar güçlü olur. bu bilinçle kurumsal kimlik çalışmalarımızın temli olacak aylık analiz, istatistiki verilerle, seçmen eğilimini, vatandaş memnuniyetini farklı ve dataylı yönleriyle ele alacağımız teknik raporlama ve arşivlemeyi hayata geçireceğiz.

10- 10 numara üye :Tüm bunları hayata geçirirken 10 numara arkadaşlara ihtiyacımız olacak nitelikli üyelik ile örgütsel bütünlüğümüzü niceliksel olarak daha da kuvvetlendireceğiz; aktif üyelerimizi onorlandıracak, aktif olmak isteyen üyelerimizi cesaretlendirecek ve sorumluluk almasını sağlayacak bir üyelik tarzını hayata geçireceğiz.

11-İl koordinasyon kurulu:Bu düşünceyi TMMOB ile 2 yıl içerisindeki sağlam ve güçlü birlikteliğimiz sayesinde oluşturduk. sadece seçim dönemlerinde toplanan ve seçim bitince bir sonraki seçime kadar faydalanılmayan il koordinasyon kurulumuzu yıl boyu aktif bir yapıya büründüreceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.