Mahmut Oğuz'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Mahmut Oğuz'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Denizli il Milli Eğitimi Müdürü Mahmut Oğuz 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Mahmut Oğuz mesajında şu ifadelere yer verdi:

Eğitim, toplumların biçimlenip, yönlenmesinde, kendisine çağdaş dünya içinde onurlu bir yer edinmesinde en önemli unsurdur.

Şurası bir gerçektir ki, toplumların gözünde her zaman saygıdeğer olmayı hak etmiş öğretmenler tarih boyunca, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, hep bilgilenme, aydınlanma öncüleri, diğer bütün mesleklerin üstünde, bu mesleklerin yapıcısı ve yaratıcısı, nesilleri eğiten, insanlık tarihinin en eski mesleğidir.

Atatürk 1922 yılında bir sözünde “ Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve sönmeyen ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.” diyerek görevinizin önem ve sorumluluğunu ifade etmiştir.

Değerli Arkadaşlar,

Çocuklarımız, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmayı sizden öğrenmektedir. Ailesi dışında örnek aldığı ilk insan modeli sizlersiniz.  Onları Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ahlaki, insanı, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini, bayrağını seven ve daima yüceltmeye çalışan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı kişileri yetiştiren eğitim hizmetlerinin temel taşları olan siz değerli öğretmenlerimize şükran borçluyuz.

Unutmamalıdır ki ülkemiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi Atatürk ilke ve İnkılâpları doğrultusunda eğiten öğretmenlerimizin onurlu mücadeleleriyle kalkınacaktır. Bu mücadeleyi de öğretmenlerimiz Ata'sına yakışır bir şekilde sonsuza dek yapacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın...

 Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, mesleklerini icra ederken, şehit olan, vefat eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Siz değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyor,  hepinizi gönül dolusu sevgi, saygı ve muhabbetle selâmlıyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.