''Malazgirt Bizim Kızıl elmamızdır''

''Malazgirt Bizim Kızıl elmamızdır''

''Malazgirt Bizim Kızıl elmamızdır''

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Malazgirt Zaferi’nin 946’ncı yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Malazgirt zaferinin Türkiye’yi yeni bir medeniyete taşıyacak kutlu bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Şahin Tin; “Malazgirt Türklerin Kızıl Elmasıdır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Malazgirt Zaferi’nin 946’ncı yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin, yayımladığı mesajında, Malazgirt zaferinin Selçuklu ve Osmanlı gibi tarihe damgasını vuracak yeni bir dünya medeniyetinin ‘kızıl elması’ olduğunu söyledi.

Milletvekili Şahin Tin, yayımladığı mesajında şunları ifade etti. “Sultan Alparslan komutasındaki Selçuklu ordusu 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te kendinden çok daha kalabalık olan Bizans ordusuyla bir cenk yaşadı. Selçuklu ordusu güvenilir tarih kaynaklarının belirttiğine göre yaklaşık 40 bin kişi ile 200 bin civarında olan Bizans Ordusuna karşı verdiği mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştır. Malazgirt zaferi Türk boylarının Anadolu’ya göç etmesi için büyük bir anahtar olmuştur. Bu sebeple Malazgirt zaferi Anadolu’nun kapılarını Türklere açan tarihi bir zafer olarak nitelendirilmektedir.

Malazgirt Zaferi 1071’de Anadolu’dan yükselen Selçuklu ve Osmanlı Medeniyetinin temellerinin atıldığı ve tarihe damga vuran dünya medeniyetinin bir dönüm noktası konumundadır. Aynı zamanda 1071’de Malazgirt’te kazanılan bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuş, kahraman milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferler kazanarak, tarihin akışına yön vermiştir.

Türkler için büyük devlet olmanın yol haritası Anadolu’da çizilmiştir. Bizim için büyük medeniyet yürüyüşü kazanılan bu tarihi zaferle başlamıştır. Malazgirt zaferi, Türkleri bugün içinde bulunduğumuz bin yıla taşıyan önemli bir dönüm noktasıdır. Bize düşen ecdadımızın yadigârına sahip çıkmaktır. Bizler dün olduğu gibi bugünde birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelmeye devam edeceğiz. Ecdadımızın bize mirası olan değerlerimizi dimdik ayakta tutmak için mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Barış, huzur ve kardeşliğimize uzanan hain ellere hak ettikleri dilden cevabımızı vermeyi kararlıkla sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin 946’ncı yıl dönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan’ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Türk ve dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olan Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünü yürekten kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.