Mantar Toplama Hevesi Kötü Sonlandı

Mantar Toplama Hevesi Kötü Sonlandı

Merkezefendi’de mantar toplamak için Başkarcı Dağı’na çıkan iki kişi 30 metreden aşağı düştü.

A+A-

Denizli ilinin Merkezefendi ilçesindeki Başkarcı Dağı'na mantar toplamak amacı ile tırmanan ve 30 metreden düşüp yaralanan 55 yaşındaki Hayrettin Güneş ile 52 yaşındaki Ramazan Tekin, AFAD ve jandarma birimlerinin hemen hemen 6 saat devam eden çalışmaları ile kurtarıldı.

Merkezefendi ilçesinin Başkarcı Mahallesi'nde ikamet eden Hayrettin Güneş ile Ramazan Tekin, dün saat 13.00 sularında mantar toplamak amacı ile Başkarcı Dağı'na tırmandılar. Tırmanış esnasında Güneş ile Tekin, kayalık bölgede ortalama 30 metreden aşağı düştüler.



Birinin Bacağı, Birinin Kolu

Bacağı kırılan Hayrettin Güneş ile kolu kırılan Ramazan Tekin, durumlarını ailelerine ve 112 Acil Servis'e haber ettiler. Haber edilmesi ile bölgeye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma ekipleri arazi koşullarının  zorluğu sebebi ile yaralıların bulunduğu yere çok zor ulaştı.

Hayati Tehlikesi Var

Yaralılara ulaşan ekipler, yaralıları, sedye ile ambulansın bulunduğu bölgeye kadar taşıdılar. Arama kurtarma çalışması ortalama 6 saat devam etti. Saat 19.00 sularında kurtarılan iki yaralı, ambulansa taşındıktan sonra Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar.

Yaralılardan Hayrettin Güneş'in hayati tehlikesinin olduğu ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.