Marmara Denizi'nde deprem riski uyarısı!

Marmara Denizi'nde deprem riski uyarısı!

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi için yeni bir deprem uyarısı yaptı.

A+A-

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi için yeni bir uyarı yaptı. 3 yıldan bu yana Kuzey Anadolu Fay hattındaki gerilmenin arttığını belirten Gündoğdu, önümüzdeki aylarda taşınması planlanan Atatürk Havalimanı bölgesinin olası afette ''toplanma alanı'' yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu, Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen olası afete hazırlık toplantısına katıldı.

Halen Bakırköy Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (Mag-Der) Başkanlığı'nı yapan Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi'nde 3 yıldan bu yana görülen bazı belirtilerin giderek arttığını sözlerine ekledi.

Dr. Gündoğdu, geçen 30 Kasım'da Yalova Çınarcık'ta (Esenköy) kaydedilen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından zaman zaman görülen sarsıntıların Kuzey Anadolu Fayı'nın gerilmesi sonucu meydana geldiğini ifade ederek, "Bunlar, Saroz Körfezi'nden başlayan depremler. Avcılar önünde son günlerde de birkaç deprem oldu. Ayrıca, Silivri açıklarında oldu. Bütün bunlara baktığımızda bir gerilme kuvvetinin olduğunu görüyoruz. Bu da tabii bizi tedirgin ediyor" dedi.

Gündoğdu , "Depremin hemen ardından çıkılan yeşil alana 'toplanma alanı' diyorlar. Oysa; esas toplanma alanı; elektriği, suyu vs. olan depremden sonra bayağı uzun süre kalınacağını var sayılarak hazırlanan yerlerdir. İstanbul için en uygun toplanma alanı taşınacak Atatürk Havalimanı'nın olduğu yerdi. Orası büyük bir boş alan. Esas toplanma alanının öyle bir yer olması lazım.'' ifadelerine yer verdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.