Mavi Kapaklar 20 Engelliye Sandalye Oldu

Mavi Kapaklar 20 Engelliye Sandalye Oldu

Denizli'de Sakatlar Derneği'nin yürüttüğü kampanya kapsamında toplanan mavi kapaklarla alınan biri akülü 20 tekerlekli sandalye engellilere teslim edildi.

A+A-

Türkiye Sakatlar Derneği ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Tane Tane Kapak Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım' kampanyası kapsamında toplanan mavi kapaklarla 20 tekerlekli sandalye alındı. Tekerlekli sandalyeler engelliler gününde Sevil Kaynak İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle; ihtiyaç sahibi kişilere dağıtıldı. 

Kampanyanın dört yıldan bu yana sürdüğünü, şuana kadar kent genelinde 47 ton kapak toplandığını ve geliriyle alınan 156 tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahibi kişilere dağıtıldığını belirten Sakatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Çıyancı, "Okul öğrencileri, hayırseverler ve tüm toplumun desteğiyle başlatılan bu kampanyada engellilerimizi sandalyeye kavuşturmak kadar çevre kirliliğini önlemek de dikkate alındı. Toplumda yaşayan herkes bir gün engelli olabilir. Engelli olmak eksiklik nedeniyle toplum dışına itilmek değil, tam tersine engeliyle toplumda yer almaktır. Her türlü engel, azim ve başarıyla aşılır. Yeter ki yüreklerde engel olmasın" dedi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, projenin dört yıl önce başladığını ve kent genelindeki okullardan kampanyaya destek olarak 9.5 ton kapak toplandığını söyledi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın da insanların en hayırlısının yine insana yardım eden olduğunu ifade etti. Törende konuşmalarından ardından biri akülü 20 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi. Projeye destek verenlere de teşekkür belgesi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.