Mazlum Kardeşlerimizi Asla Unutmayız

Mazlum Kardeşlerimizi Asla Unutmayız

Aydın Ticaret Odası: Çin'in ''Kardeş Şehir'' Tezgahı ne çağımıza ne de Efe ve Yiğitler diyarı Aydın'ımıza yakışmaz diye cevap geldi...

A+A-

14 Nisan 2017 tarihinde ''İzmir ve Aydın Bu Zülme Onay Vermemeli'' adlı haberimizi dikkate alan Aydın Ticaret Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ''Biz  Doğu Türkistanlı Mazlum Kardeşlerimizi Asla Unutmayız'' diye ses verdi.Teşekkürler Ege'nin Efeleri Teşekkürler Aydın Ticaret Odası...

O haberimizin linki : http://akishaber.com.tr/izmir-ve-aydin-bu-zulme-onay-vermemeli----67708.html

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Komünist Çin yönetiminin işgali altında tuttuğu Doğu Türkistan’da Baskı,Zulum ve soykırım uygulamalarının şiddetini arttırırken, diğer yandan Türkiye’deki Temsilcilerinin “Dostluk Ziyaretleri ” sinsi tezgahlarına  karşı  yaptığımız çağrı’ya  Efeler diyarı Aydın İli’mizden  yiğitçe bir  ses  ve cevap geldi. Doğu Türkistanlı mazlum soydaşları ile Türk İslam aleminin ve insanlığın    temel  hak  ve hukuku  sorunlarına  olan  hassasiyeti ile ile öne çıkan Aydın Ticaret Odası “Uygur Türklerinin dramatık Durumunu yakindan takip ediyor ve bu durumdan son derece istirap ve üzüntü duyuyoruz. Çalışmalarımızda Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin meselelerini mutlaka göz önünde bulunduracağız.” dedi.

Bir süre önce Uyghurnet.org Haber Sitemizde” Çin, Doğu Türkistan’da Soykırım,Türkiye’de ise “Dostluk Ziyaretleri “ Yapıyor “ başlıklı haberimiz Denizli merkezli AKİS Haber Sitesi’de (Akishaber.com.tr)’de yer aldı.Doğu Türkistan başta Türkiye dışında yaşayan Müslüman Türkler hassasiyeti ile bilinen bu haber sitesinin değerli Yayın Yönetmeni Ahmet Serhat Özcan  bu haberi “ İzmir ve Aydın Çin Zulmüne Geçit Vermemeli” başlığı altında yayınladı. Bu haberimizin Ege bölgemizin önde gelen haber sitelerinden olan ve çok okuyucusu bulunan bu sitemizde yayınlanması  büyük yankı buldu ve ilk olumlu tepki Aydın’dan geldi.

Aydın Ticaret Odası : Biz  Doğu Türkistanlı Mazlum Kardeşlerimizi Asla Unutmayız

Akishaber.com.tr’de gündeme getirilen  bu  konu ile ilgili bilgileri alan Aydın Ticaret Odası Başkanlığı 17 Nisan 2017’de Uygur Haber ve Araştırma Merkezi’mizi telefonla arayarak konu hakkında bizleri bilgilendirdi ve Doğu Türkistan konusundaki duyarlılıklarını ve  Doğu Türkistan’daki mevcut durumdan duydukları istirap ve üzüntülerini iletti.

Aydın Ticaret Odası Genel Sekreteri Hakan Ülken Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Aydın Ticaret Odası Başkanı  Hakan Ülken : Aydın İli’mizin Çin’le Kardeş Şehir Olması Gündemimizde yok

Aydın Ticaret Odası Başkanı Sayın Hakan Ülken  17 Nisan akşam saatleri Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nun mutad haftalık toplantısı devam ederken Telefonla aradı.Konu ile ilgili şu düşüncelerini şöyle  ifade ette , “ Biz Doğu Türkistanlı Soydaş ve Kardeşlerimizin dramatik durumunu yakinen takip ediyoruz.Durumlarına   çok üzülüyor ve istirap duyuyoruz. Çin Başkonsolosu ziyaretimize geldi. Kendisini geleneklerimiz ve nezaket kuralları çerçevesinde  karşıladık. Kardeş şehir olma konusunda aramızda  her hangi bir konuşma geçmedi. Zaten normal presödüre göre bu teklifin Aydın Valiliği’mize kanalı ile  yapılması gerekir.Henüz bize bu konuda  intikal eden bir durum veya her hangi bir girişim yoktur. Bize bu teklif gelirse  Doğu Türkistanlı Soydaşlarımızın sıkıntılarını ve Çin yönetiminin bu kardeşlerimize karşı baskı,zulüm ve soykırım  uygulamalarını elbette dikkate alacağız.Aydın Ticaret Odası olarak bu konuda üzerimize düşen ve yapabileceğimiz her türlü katkı ve duyarlılığı Uygur Türkü Soydaşlarımız için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da mutlaka dikkate alacağız. Aydın Ticaret Odası Başkanımız ile halen Toplantı halinde bulunan Yönetim Kurulu Üyelerimiz Doğu Türkistanlı Mazlum Soydaşlarımıza dua ve selamlarını  ve kardeşlik ve iyi dileklerini sunarlar.” Şeklinde konuştu.

 


Göktürk : Aydın’ımıza  ile Ticaret Odamıza Minnet ve Şükran Duyuyoruz.

Uyghurnet.org yayın yönetemeni Hamit Göktürk Aydın Ticaret Odası Başkanı  Sayın Ülken Beyefendi’ye bu çok önemli ve bir o kadar değerli düşüncelerinden dolayı minnet ve şükranla karşıladığını belirterek şöyle konuştu.”Sizin bu çok içten ve duygu dolu ifadelerinizden çok  mütehassis  ve aynı zamanda   çok mutlu oldum. Çin esareti altında varlık mücadelesi vermekte olan Uygur Türklerinin bu cihanda Allah’tan sonra tek dayanağı, ümit ve ilham kaynağı dert ve çözüm ortağı Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti devletimizdir. Devletimiz bütün mazlumlara ve mağdurları olduğu gibi Doğu Türkistanlı soydaşlarımıza her zaman sahip çıkmıştır. Şafkat ve merhamet abidesi Anadolu’muzun güzel insanları mazlumları her zaman bağrına basmıştır. Bunun için aziz devletimize ve insanlık ve merhamet dolu Türk Milletimize her zaman teşekkür ediyor ve minnet duyuyor. Çin,Türkiye’mizi çok yakından takip ediyor ve nerede  bir  Uygur Türkleri duyarlılığı ve  Doğu Türkistanlılara bir ilgi ve şafkat varsa orada etki alanı yaratma ve devlet gücünü kullanarak bu insanı .milli ve dini duyguları  etkisiz hale getirmeye bu güzel kardeşlik ve insanlık havasını bozmaya çalışıyor.Aydın ilimiz ve Aydın halkı geçtiğimiz yıllarda Çin zulmünden kaçarak Ülkemize gelen bazı soydaşlarımızı kucak açtı ve bağrına basmıştır.  Bu nedenle bu ilimizi özellikle seçme nedeninin bu olduğunu tahmin edebiliyorum. İstiklan savaşımızın Çolpanları Kahraman Efelerimizin diyarı Güzel Aydın ili’mize Doğu Türkistan’da yaşayan ve kendileri ile her şeyi ile bir ve aynı  olan Soydaşları ve Kardeşlerinin yaşardığı Azizane Kaşgar, Kaharaman Aksu,Pirane Yarkent,Şehidane Hoten ve Gaziler diyarı Gaziyane Kumul Kentleri ile kardeş şehir olmak çok daha yerinde olur bir o  kadar  daha çok yakışır. Ticaret Odamızın çok değerli Başkanı olan size,Yönetim Kurulumuzun kıymetli üyelerimize  bilmukabele dua.selam saygı ve şükranlarımızı sunuyorum.” şeklinde duygularını ifade etti.

Aydın ticaret Odası Başkanı  Sayın Hakan Ülken ayrıca, Aydın’da yaşayan Uygur Türklerinin adres bilgilerinin kendilerine ulaştırılması halinde bu soydaşlarımız ile yakından ilgileneceklerini de ifade ettiler.

TEŞEKKÜR :  Aydın Ticaret Odamızın Değerli Başkanı Hakan Ülken Begefendi’ye  ve Kıymetli Yönetim Kurulu Üyelerine, Doğu Türkistan çığlığımızın Ege bölgemizde duyurulmasını temin eden akishaber.com.tr.Yayın Yönetmeni  çok değerli Gönüldaşımız sayın  Ahmet   Serhat Özcan  Beyefendi’ye  bütün bu güzel çalışmaların perde arkasındaki  gerçek kahraman Aziz Dost ve Yoldaşımız  Mahmut Yaraş(Namidiğer İsmet Gül) Kardeşimize çok teşekkür ederiz (UYHAM)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.